Pui dulce-acrisor

de nico15 in Pui, 12 Mar 2012 | 1422 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250-300 g piept de pui
  • ½ ardei verde
  • ½ ardei rosu
  • ½ ardei galben(portocaliu)
  • 1-2 cepe
  • 5 rondele de ananas din compot si 20 ml juice
  • 2 oua
  • pasta de tomate 2 linguri
  • sos soia 2 linguri
  • sare,
  • piper,
  • faina  
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui dulce-acrisor:

Legumele se taie in cuburi potrivite, ceapa se taia mai marunt, se pune ulei in tigaie si se adauga ceapa, dupa ce aceasta se soteaza vom adauga si restul legumelor, ananasul se va adauga ultimul, taiat cubulete.

Pieptul de pui se taie in fasii potrivite de grosime si bucatile se vor da prin ou, sare, piper si faina si se vor praji in ulei in alta tigaie; dupa ce acestea sunt prajite se scot pe servetele absorbante pentru indepartarea surplusului de grasime.

Legumele trebuiesc sa fie al-dente asa ca nu le vom fierbe ci le vom lasa doar cateva minute 3-4 minute, dupa care vom adauga pasta de tomate si sosul de soia, se vor adauga bucatile de pui inapoi in sosul din cratita si se continua fierberea cateva minute, totodata adaugam si ananasul taiat cuburi si juice-ul din conserva aproximativ 20 ml si mai fierbem 2-3 minute.
Separat vom pregati un orez, eu am folosit orez tricolor, pe care il fierbem proportia 1/3, adica 1 masura orez, 3 masuri apa, sare, piper alb si am adaugam un pic de ulei de arahide. Lasam pana scade dupa care il luam de pe foc.

Tragem in putin unt felii de morcov si aranjam ca in fotografiile urmatoare.

Pofta Buna

 

RETETA IN IMAGINI

Pui dulce-acrisor-0
Pui dulce-acrisor-1
Pui dulce-acrisor-2
Pui dulce-acrisor-3
Pui dulce-acrisor-4
Pui dulce-acrisor-5

COMENTARII (16)

gaby_gabytza 1

13.03.2012, 16:41

nico15 1

13.03.2012, 19:48

Va multumesc mult si hai la masaaaaaaaaaaaa.

Sim0na 1

13.03.2012, 21:48

Cred ca-i foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41