Pui fiert cu sos cu tarhon

de laylalala in Pui, 17 Feb 2010 | 2101 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru pui
  • 1 pui, curatat de piele
  • 2 morcovi, feliati
  • 6 boabe de piper negru
  • 1 foaie de dafin
  • 1 ceapa, tocata
  • 1 mana de patrunjel proaspat tocat
  • 1 lingura de tarhon maruntit
  • 1 catel de usturoi, decojit si zdrobit
  • 3 lingurite sare
  • Pentru sos
  • 2 linguri unt
  • 3 linguri faina
  • 200 gr smantana
  • 1 galbenus de ou
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui fiert cu sos cu tarhon:



Pune puiul, morcovii,boabele de piper, foaia de dafin, ceapa, patrunjelul, 1 lingurita tarhon, catelul de usturoi si sarea intr-o cratita mare, umple cratita cu apa cat sa acopere toate ingredientele si pune totul la fiert 45 minute – 1 ora pana cand carnea s-a facut.Scoate puiul din cratita si pune-l deoparte.


Strecoara 1L lichid in care a fiert puiul si pune-l intr-o cratita, pe foc mediu.Lasa-l sa fiarba pana cand scade la 600 ml.Intr-o alta craita topeste untul si adauga faina.Gateste faina 1-2 minute, amestecand continuu.Gradat, adauga 600 ml supa, amestecand continuu.Lasa sosul sa fiarba cateva minute pana cand se ingroasa apoi asezoneaza-l dupa gust.Amesteca smantana cu galbenusul de ou si tarhonul ramas si adauga aceasta compozitie la sosul din cratita.Gateste sosul pana cand se ingroasa putin, dar nu-l fierbe.


Serveste-le cu puiul fiert.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pui fiert cu sos cu tarhon 17921
retete culinare - Pui fiert cu sos cu tarhon 17922
retete culinare - Pui fiert cu sos cu tarhon 17923
retete culinare - Pui fiert cu sos cu tarhon 17924
retete culinare - Pui fiert cu sos cu tarhon 17925

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!