Pui fragezi si dezbracati la cuptor cu garnitura de tomate si porumb fiert

de naomy in Pui, 25 Sep 2011 | 5282 vizualizari

 

am gasit in sf si eu pui de casa (pui mici crescuti natural)....nu mai vb de pret:)
si mi-a venit ideea de-a sarbatori venirea toamnei chiar daca aici sunt inca 30 de grade:D.asa ca am preparat acest festin delicios care ne-a adus aminte de frumosul si scumpul nostru plai romanesc.

 

INGREDIENTE

  • 2 puisori de casa
  • 5 cartofi normali
  • 3 jumatati de porumb
  • 30 gr unt
  • 2 rosii mari
  • 3 linguri ulei masline
  • 1 lingura sare mare
  • o jumatate lingurita de piper asortat recent macinat
  • o jumatate lingurita de busuioc uscat
  • 3 catei usturoi
  • sare dupa gust
  • 40 mil ulei masline.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui fragezi si dezbracati la cuptor cu garnitura de tomate si porumb fiert:

Poate va intrebati de ce i-am numit pui dezbracati. Deoarece i-am dezbracat de piele :D ca sa fie mai sanatosi (eu sunt anti colesterol). Asa ca am luat toate pielea si apoi separat am preparat jumatate din uleiul de masline cu toate condimentele si i-am tavalit pe o parte cat si pe cealalta si in interior, ca sa fie bine condimentati si sa se rumeneasca bine .Apoi i-am umplut cu cateii de usturoi si separat, am pregatit faimoasa mea cratita de ceramica unsa bine cu restul de ulei de masline. I-am asezat bine si am adaugat cartofi taiati in doua. Am acoperit cu o folie de aluminiu si am dat la cuptorul incins la 200 grade cam 60 minute, depinde de cuptor. Dupa jumatate de ora am facut cateva gaurele si cand au mai trecut altele 20 de minute am luat folia si i-am mai lasat cam 10-15 minute.

Ca si garnitura am pregatit porumbul bine fiert si cand era inca cald l-am tavalit in unt si sare. Separat am taiat rosiile in rondele mari si am pus lingurita de sarea mare peste si am turnat cele trei linguri de ulei de masline (bunatate curata) o sa va placa si o sa mai faceti . :)

 

TIPS-URI

1

rosiile se taie si se prepara cu o jumatate de ora inainte sa se scoata puii de la cuptor .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui fragezi si dezbracati la cuptor cu garnitura de tomate si porumb fiert" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

jolygina 1

29.09.2011, 09:39

Lau 1

03.10.2011, 09:37

buni si dezbracati

mihaelar63 1

06.10.2011, 17:44

Cu atat mai buni ca sunt dezbracati
Eu doar asa ii consum

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pui pe borcan