Pui fricassé

de cristeena20 in Pui, 13 Oct 2014 | 9962 vizualizari

 

Am incercat pentru prima data aceasta reteta si am ramas surprinsa de gustul minunat al sosului . Va recomand sa incercati si voi acest pui care cu siguranta va avea succes in familia voastra sau la prieteni.Si daca aveti pui de casa, cu atat mai bine.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de casa
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • 1 pahar de vin alb
  • un cub de margarina
  • sare, piper
  • 3 cani supa de pui
  • 5 galbenusuri
  • 1-2 lamai
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui fricassé:

- Transati puiul in bucati potrivite ; le puteti condimenta in prealabil cu sare, piper, lamaie, usturoi si putin vin alb si il puteti tine o zi la frigider.

- Intr-o cratita punem ceapa tocata marunt cu margarina si ulei de masline. O lasam sa se caleasca la foc mediu, pana devine moale si sticloasa. Adaugam usturoiul tocat si el marunt si apoi adaugam bucatile de carne. Le intoarcem pe toate partile si apoi turnam vin alb. Lasam sa se caleasca cca 3 minute la foc mediu si condimentam cu sare, piper  si turnam supa de pui. Pentru aceasta reteta e important sa lasati sosul de pe tocanita alb, fara alte condimente in afara de sare  si piper.

- Lasam sa fiarba pana se inmoaie ff bine carnea si se desprinde de pe os (eu am folosit cucta pentru fierbere, deoarece am folosit pui de casa, care necesita mult timp de fierbere. Dar am pus totul in cucta doar la jumatatea fierberii. E important sa fiarba la foc mediu, acoperit. 

- Cand carnea e bine fiarta o scoatem intr-un vas cu grija si lasam sosul in cratita.Stoarcem o lamaie in sos Separat amestecam 5 galbenusuri cu un tel cu sos de la pui cu grija , sa nu se gateasca ouale. Adaugati treptat cate putin din sos. Turnam totul in cratita peste sos amestecand bine si stingem aragazul. 

- Adaugam carnea de pui in sos si presaram patrunjel proaspat tocat.

- Servim alaturi de piure de cartofi sau cartofi noi fierti in coaja. Sunt de vis in aceasta combinatie. Si de acest sos nu te poti satura..este deosebit de fin, cremos si lamaia ii da un ton fantastic. Sa nu vorbim de carnea de pui de casa, aproape gelifiata, moale...

TIPS-URI

1

Se poate adauga putina smantana de gatit la galbenusuri. Mie mi-a placut mai mult fara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui fricassé" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (22)

DIANA B 1

14.10.2014, 10:24

Interesant ... de retinut

kukibella 1

14.10.2014, 10:36

Lau 1

14.10.2014, 14:22

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Frigarui de pui