Pui fript cu chat masala

de lira in Pui, 4 Aug 2010 | 2987 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 5 linguri ulei aromat cu hribi
  • o ceapa mica
  • 1 lingura de sos barbecue
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 2 linguri boia dulce
  • 1 lingurita chat masala
  • 1 lingurita mustar
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui fript cu chat masala:

Pentru marinata, ceapa se taie foarte marunt sau se da pe razatoare, dupa care o amestecam cu uleiul, sosul barbecue, sucul de lamaie, boia, mustar, chat masala si sare piper.

Chat masala este un mix din urmatoarele condimente: ardei iute, sare, chimen, mango pudra, piper negru, cuisioare, scortisoara, cardamon, foi de dafin, ghimbir, asafoetida. In lipsa, merge si chilli.

Se spala carnea, se sterge cu un prosop de bucatarie, dupa care se taie felii de vreo 2 cm grosime.

Bucatile se pun in bolul cu marinata, se amesteca putin si se dau pentru jumatate de ora la frigider.

Bucatile de piept de pui se scot din marinata si se pun pe gratarul incins, eu am folosit o tigaie grill, si se lasa pana se rumenesc. Din cand in cand se stropesc cu cate o lingurita de marinata.

Eu am servit puiul cu o portie de cartofi prajiti si cu salata.

Reteta este rapida, iar ingredientele din marinata ii dau un gust special si il face foarte fraged.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pui fript cu chat masala 44902
retete culinare - Pui fript cu chat masala 44903
retete culinare - Pui fript cu chat masala 44904
retete culinare - Pui fript cu chat masala 44906
retete culinare - Pui fript cu chat masala 44907

COMENTARII (13)

biancas76 1

05.08.2010, 18:14

Bun sigur

elena1988 1

22.03.2011, 18:40

adry88 1

09.05.2011, 15:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21