Pui gatit cu orez basmati si mazare

de nico15 in Pui, 22 Aug 2011 | 4247 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g de carne de pui, de preferat pulpe superioare fara os si piele
  • 3 cesti de orez basmati cu bobul lung
  • 4-5 linguri de sos soia
  • 1-2 lingurite sos de stridii
  • 3 linguri vin de orez(vin alb sec)
  • 1 lingurita de sare
  • 2 lingurite ulei de susan
  • 1 lingurita amidon alimentar
  • 2 linguri de ulei
  • 1 bucatica de ginger, cat o nuca
  • 70-100 g de mazare
  • optional ceapa verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui gatit cu orez basmati si mazare:

Se fierbe orezul astfel incat sa ramana bob cu bob, la o ceasca de orez se pun 3 cesti de apa, se sareaza un pic si se va fierbe.

La fel procedam si cu mazarea o punem si pe aceasta la fiert pana se-nmoaie si poate fi adaugat peste orez.

 Bucatile de carne se pun la marinat, dupa cum urmeaza: se taie mici patrate sau cubulete si se adauga in marinada formata din sosul de soia, vinul de orez, sare,uleiul de susan si amidonul. Se lasa cel putin 20 de minute dupa care incingem wok-ul si turnam uleiul in care numai dupa ce este incalzit bine introducem gingerul tocat marunt care se projeste cateva secunde dupa care adaugam carnea pe care o lasam 4 minute sa se prajeasca frumos, dupa care tot continutul wok-ul se va rasturna peste orez si se mai da la foc inca 10 minute iar cratita va fi acoperita

 La final se mai poate adauga sos de soia si se adauga optional ceapa verde tocata asiatic in unghi.

 

Pofta Buna

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pui gatit cu orez basmati si mazare 121926
retete culinare - Pui gatit cu orez basmati si mazare 121927
retete culinare - Pui gatit cu orez basmati si mazare 121928
retete culinare - Pui gatit cu orez basmati si mazare 121929
retete culinare - Pui gatit cu orez basmati si mazare 121930
retete culinare - Pui gatit cu orez basmati si mazare 121931

COMENTARII (11)

adasev12 1

23.08.2011, 16:52

buna

Lau 1

23.08.2011, 21:27

bun

adry88 1

24.08.2011, 11:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!