Pui Gong Bao a la Wu Xing

de Gusti in Pui, 1 Dec 2011 | 18086 vizualizari

 

Zilele trecute am transmis in premiera liveVIDEO o demonstratie a lui Tushin Tugso, un maestru bucatar al celor de la Wu Xing, care a preparat Pui Gong Bao ...

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • o ceapa medie
  • 1 capatina de usturoi
  • 2-3 morcovi
  • 1-2 castraveciori
  • sos de soia
  • pasta de ardei iute
  • sare si piper
  • zahar
  • otet
  • ulei de masline
  • arahide
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Gong Bao a la Wu Xing:

Maestrul Tushin Tugso spune ca denumirea de Pui Gong Bao nu are legatura cu alunele, cum eram tentati sa credem, ci cu numele unei regiuni a Chinei. El a indicat sa alegem de la inceput felul in care vrem sa taiem ingredientele, fisii sau cuburi, si sa mergem pe aceeasi linie.

Eu am ales sa le tai cubulete. Tushin Tugso a insistat pe faptul ca daca toate ingredientele sint taiate de la inceput, prepararea unei portii nu depaseste mai mult de 2-3 minute.

Deci, am taiat puiul si legumele cuburi si am trecut la treaba.

1. am incins wok-ul, am adaugat ulei de masline, apoi cuburile de pui mestecind cu o lingura. Am pus un praf de sare. Cind s-au rumenit, le-am dat deoparte. Am scurs uleiul din tigaie

2. am pus din nou 2-3 linguri de ulei si cind s-a incins, am dat apoi pe foc mediu. Am adaugat pasta de ardei iute. Am folosit un produs marca Radu Popovici, pasta de ardei verde, care-mi place foarte mult.

3. am adaugat ceapa taiata cubulete, usturoiul felii, sos de soia, morcovul

4. se amesteca,se pune putina sare si piper, putin zahar, se adauga puiul, se amesteca

5. la final, am pus castravetele si alunele, am amestecat, am oprit focul

6. am stropit cu putin otet si putin sos iute

Operatiunea mea a durat cam 5 minute. A iesit un Pui Gong Bao delicios!

TIPS-URI

1

bucatarul Wu Xing a adaugat si putina supa, dar si putin amidon. El a tavalit puiul prin putin ou batut 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Gong Bao a la Wu Xing" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Bucataras 1

04.12.2011, 21:15

super, ai vazut, Mirela ce usor e de facut? Oricum imi placea reteta asta la restaurant, acum e clar ca imi e la indemina si acasa

Bya Ralu 1

01.09.2012, 11:19

ce bun!!!!

AnyCostescu 1

07.02.2013, 12:20

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui Gong Bao