Pui Gong Bao a la Wu Xing

de Gusti in Pui, 1 Dec 2011 | 13459 vizualizari

 

Zilele trecute am transmis in premiera liveVIDEO o demonstratie a lui Tushin Tugso, un maestru bucatar al celor de la Wu Xing, care a preparat Pui Gong Bao ...

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • o ceapa medie
  • 1 capatina de usturoi
  • 2-3 morcovi
  • 1-2 castraveciori
  • sos de soia
  • pasta de ardei iute
  • sare si piper
  • zahar
  • otet
  • ulei de masline
  • arahide
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Gong Bao a la Wu Xing:

Maestrul Tushin Tugso spune ca denumirea de Pui Gong Bao nu are legatura cu alunele, cum eram tentati sa credem, ci cu numele unei regiuni a Chinei. El a indicat sa alegem de la inceput felul in care vrem sa taiem ingredientele, fisii sau cuburi, si sa mergem pe aceeasi linie.

Eu am ales sa le tai cubulete. Tushin Tugso a insistat pe faptul ca daca toate ingredientele sint taiate de la inceput, prepararea unei portii nu depaseste mai mult de 2-3 minute.

Deci, am taiat puiul si legumele cuburi si am trecut la treaba.

1. am incins wok-ul, am adaugat ulei de masline, apoi cuburile de pui mestecind cu o lingura. Am pus un praf de sare. Cind s-au rumenit, le-am dat deoparte. Am scurs uleiul din tigaie

2. am pus din nou 2-3 linguri de ulei si cind s-a incins, am dat apoi pe foc mediu. Am adaugat pasta de ardei iute. Am folosit un produs marca Radu Popovici, pasta de ardei verde, care-mi place foarte mult.

3. am adaugat ceapa taiata cubulete, usturoiul felii, sos de soia, morcovul

4. se amesteca,se pune putina sare si piper, putin zahar, se adauga puiul, se amesteca

5. la final, am pus castravetele si alunele, am amestecat, am oprit focul

6. am stropit cu putin otet si putin sos iute

Operatiunea mea a durat cam 5 minute. A iesit un Pui Gong Bao delicios!

 

TIPS-URI

1

bucatarul Wu Xing a adaugat si putina supa, dar si putin amidon. El a tavalit puiul prin putin ou batut 

RETETA IN IMAGINI

Pui Gong Bao a la Wu Xing-0

COMENTARII (25)

Bucataras

Bucataras 1

04.12.2011, 21:15

super, ai vazut, Mirela ce usor e de facut? Oricum imi placea reteta asta la restaurant, acum e clar ca imi e la indemina si acasa

Bya Ralu

Bya Ralu 1

01.09.2012, 11:19

ce bun!!!!

AnyCostescu

AnyCostescu 1

07.02.2013, 12:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!