Pui impanat cu usturoi

de Ina in Pui, 25 Ian 2012 | 7427 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pui intreg ( fara cap si picioare )
  • boia dulce de ardei
  • sare/ delikat
  • piper
  • ulei pentru uns puiul ( 50 ml)
  • sos de soia
  • o capatana mare de usturoi
  • marar verde 
  • cartofi pentru garnitura 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui impanat cu usturoi:

Curatam cartofii, ii  spalam  si-i feliem, apoi ii fierbem pe jumatate, in apa cu sare ( sa nu intre furculita prea usor in ei ) . 

Puiul se curata si se spala bine in apa rece. Pe toata suprafata lui se fac din loc in loc "buzunare" prin strapungerea cu un cutit, in fiecare buzunar strecurandu-se bucati de usturoi. Ungem puiul cu ulei, il stropim bine cu sos de soia si presaram boia  dulce de ardei si piper.  Condimente presaram si in interiorul puiului, dupa care aruncam si o mana de catei de usturoi si crengute de marar. ( Eu am aruncat si-un carnat , gasit stingher prin frigider :D )

In cuptorul cu halogen ( sau in tava, daca folositi cuptorul de aragaz ) asezam feliile de cartofi fierti pe jumatate, pe care le stropim cu sos de soia si presaram delikat, bucati de usturoi si marar verde. Asezam puiul pe patul de cartofi si rumenim totul la  200 grade Celsius, in doua reprize a cate 30 minute. Intre cele doua reprize intoarcem puiul pentru a se rumeni uniform pe ambele parti. Cartofii vor fi scaldati in grasimea ce se va scurge din pui pe timpul coacerii, dar va asigur ca va veti linge pe degete de cat de gustosi vor fi.

Am servit cu salata de sfecla rosie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui impanat cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui la cuptor umplut cu prune uscate si migdale