Pui in aluat chinezesc

de Dea_Dea in Pui, 18 Iul 2013 | 4335 vizualizari

 

Pentru ca tot isi comanda fiica mea de fiecare data , cand mergeam la restaurantul chinezesc , am zis sa incerc sa fac si eu !! A avut succes , le-a placut!

 

INGREDIENTE

  • Jumatate de piept de pui
  • sare
  • piper
  • praf de chilly
  • Ulei pentru prajit
  • susan

ALUAT

  • 2 linguri faina
  • 1 lingura amidon
  • un praf de sare
  • 1 ligurita praf de copt
  • 1 ou
  • 1 lingura ulei de masline
  • 50-100 ml apa

SOS:

  • 2 linguri sos de soia dark
  • 1 lingura miere
  • 1lingura zahar
  • 1 lingura ketchup
  • 1 lingura otet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in aluat chinezesc:

Pieptul de pui se spala se taie cubulete si se condimenteaza cu sare, piper si praf de chilly.

Aluatul

Se pune faina, amidonul, praful de copt , sarea si oul , se amesteca putin , iar apoi se pune uleiul.

Se pune apa pana obtinem un aluat mai tare ca si la clatite.

Se da puiul prin aluat si se pune la prajit in ulei incins.

Se scoate si se pune pe farfurie cu servet .

intr-o tigatie se pune , sosul de soia, zaharul, mierea, ketchup-ul si otetul si se pun pe foc , la foc mic , pana se topeste zaharul.

Se adauga carnea se amesteca bine si se scoate pe farfurie.

Se presara susan.

POFTA BUNA!!

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi sos de soia obisnuit in loc de dark , pentru a fi mai deschisa carnea la culoare.

RETETA IN IMAGINI

Pui in aluat chinezesc-0
Pui in aluat chinezesc-1
Pui in aluat chinezesc-2
Pui in aluat chinezesc-3
Pui in aluat chinezesc-4
Pui in aluat chinezesc-5
Pui in aluat chinezesc-6
Pui in aluat chinezesc-7
Pui in aluat chinezesc-8
Pui in aluat chinezesc-9
Pui in aluat chinezesc-10

COMENTARII (12)

Lau 1

18.07.2013, 22:50

stefanvictor 1

19.07.2013, 08:24

Nu stiu cum reusiti sa obtineti asemena bucate, dar va spun sincer, arata incredibil. Sunt convins ca si gustul este pe masura. Ma intreb oare, cum o fii cu pui de casa crescut in ograda? Aseara am gatit pentru familia mea o reteta speciala si credeti-ma, a fost ceva cu totul special: http://www.pprepelite.ro/retete-culinare-cu-prepelite-si-mamaliguta/

Dea_Dea 1

19.07.2013, 22:26

Stefan cred ca iasa si mai bun , asta-i clar

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20