Pui in aluat chinezesc

de Dea_Dea in Pui, 18 Iul 2013 | 16545 vizualizari

 

Pentru ca tot isi comanda fiica mea de fiecare data , cand mergeam la restaurantul chinezesc , am zis sa incerc sa fac si eu !! A avut succes , le-a placut!

 

INGREDIENTE

  • Jumatate de piept de pui
  • sare
  • piper
  • praf de chilly
  • Ulei pentru prajit
  • susan

ALUAT

  • 2 linguri faina
  • 1 lingura amidon
  • un praf de sare
  • 1 ligurita praf de copt
  • 1 ou
  • 1 lingura ulei de masline
  • 50-100 ml apa

SOS:

  • 2 linguri sos de soia dark
  • 1 lingura miere
  • 1lingura zahar
  • 1 lingura ketchup
  • 1 lingura otet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in aluat chinezesc:

Pieptul de pui se spala se taie cubulete si se condimenteaza cu sare, piper si praf de chilly.

Aluatul

Se pune faina, amidonul, praful de copt , sarea si oul , se amesteca putin , iar apoi se pune uleiul.

Se pune apa pana obtinem un aluat mai tare ca si la clatite.

Se da puiul prin aluat si se pune la prajit in ulei incins.

Se scoate si se pune pe farfurie cu servet .

intr-o tigatie se pune , sosul de soia, zaharul, mierea, ketchup-ul si otetul si se pun pe foc , la foc mic , pana se topeste zaharul.

Se adauga carnea se amesteca bine si se scoate pe farfurie.

Se presara susan.

POFTA BUNA!!

TIPS-URI

1

Se poate folosi sos de soia obisnuit in loc de dark , pentru a fi mai deschisa carnea la culoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in aluat chinezesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Lau 1

18.07.2013, 22:50

stefanvictor 1

19.07.2013, 08:24

Nu stiu cum reusiti sa obtineti asemena bucate, dar va spun sincer, arata incredibil. Sunt convins ca si gustul este pe masura. Ma intreb oare, cum o fii cu pui de casa crescut in ograda? Aseara am gatit pentru familia mea o reteta speciala si credeti-ma, a fost ceva cu totul special: http://www.pprepelite.ro/retete-culinare-cu-prepelite-si-mamaliguta/

Dea_Dea 1

19.07.2013, 22:26

Stefan cred ca iasa si mai bun , asta-i clar

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pui pe paine