Pui in bacon cu sos de telina

de Miha in Pui, 3 Noi 2010 | 1925 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 100 g bacon
  • 1/2 pahar vin alb
  • sare si piper
  • rozmarin
  • pentru sosul de telina:
  • 1 telina potrivita
  • 3 linguri smantana
  • 2 catei usturoi
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in bacon cu sos de telina:

Pieptul de pui se taie in 2. Fiecare parte se condimenteaza cu sare, piper si rozmarin, apoi se inveleste in fasiile de bacon. Se pun intr-un vas termorezistent, se pune 1/2 pahar de apa si 1/2 pahar de vin alb si se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.

Intre timp telina curata si taiata cubulete se pune la fiert in apa cu putina sare si cateva boabe de piper. Cand a fiert se strecoara de apa, boabele de piper se arunca si se pune in vasul mixerului vertical. Adaugam sare si piper, daca este necesar, usturoiul si smantana. Mixam totul pana devine o pasta fina.

Bucatile de piept frumos rumenite se feliaza si se servesc alaturi de sosul de telina.

Sursa

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pui in bacon cu sos de telina 60184
retete culinare - Pui in bacon cu sos de telina 60185
retete culinare - Pui in bacon cu sos de telina 60186

COMENTARII (22)

Adinacarla 1

04.11.2010, 12:33

yam, yam si eu repede la masa ma primesti ma servesc virtual ca tare bine arata

Corinuta 1

06.11.2010, 13:04

mai, am ratat io asha ceva............

Bucataras Medi 1

09.11.2010, 10:03

ma tenteaza acest sos.................

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21