Pui in bere (reteta Turul Frantei Eurosport)

de Doinavar in Pui, 11 Feb 2013 | 4448 vizualizari

 

Fiecare etapa a Turului Frantei trece printr-o regiune caracterizata si de savoarea culinara locala … Comentatorii Eurosport prezinta in fiecare etapa o reteta interesanta. Mie mi-au placut mai multe retete. Am incercat-o si pe aceasta, cu specific belgian.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui mari taiate la mijloc
  • 2 aripi taiate cu o bucata de la piept
  • 500 ml bere (am folosit fara alcool)
  • 1 buchet de verdeata: patrunjel, cateva fire de loboda rosie si spanac
  • 2 cepe
  • 500 g ciuperci (in conserva)
  • 50 ml smantana proaspata
  • 1 lingură de unt
  • sare, piper, cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in bere (reteta Turul Frantei Eurosport):

Curatati si taiati cepele rondele, caliti-le in unt intr-o cratita cu fundul gros. Adaugati dupa cateva minute carnea condimentata, iar cand aceasta se albeste putin la suprafata, adaugati verdeata tocata si berea. Lasati sa fiarba la foc foarte mic, cu capac, o ora. Intre timp spalati si feliati ciupercile, sau scurgeti de zeama ciupercile din conserva.

Dupa o ora adaugati ciupercile, sare si piper dupa gust si lasati sa mai fiarba inca o ora la foc foarte mic. Scoateti bucatile de carne, adaugati in sos smantana, omogenizati si lasati sa mai fiarba 4-5 minute.

Asezati pe farfurii carne, sos cu ciuperci si garnisiti cu patrunjel si frunzulite de loboda rosie si spanac. Se poate servi ca atare, langa paste sau cu legume.

TIPS-URI

1

Eu i-am servit cu morcovi feliati si gratinati in unt. Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in bere (reteta Turul Frantei Eurosport)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui in bere lemon