Pui in bere (reteta Turul Frantei Eurosport)

de Doinavar in Pui, 11 Feb 2013 | 1971 vizualizari

 

Fiecare etapa a Turului Frantei trece printr-o regiune caracterizata si de savoarea culinara locala … Comentatorii Eurosport prezinta in fiecare etapa o reteta interesanta. Mie mi-au placut mai multe retete. Am incercat-o si pe aceasta, cu specific belgian.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui mari taiate la mijloc
  • 2 aripi taiate cu o bucata de la piept
  • 500 ml bere (am folosit fara alcool)
  • 1 buchet de verdeata: patrunjel, cateva fire de loboda rosie si spanac
  • 2 cepe
  • 500 g ciuperci (in conserva)
  • 50 ml smantana proaspata
  • 1 lingură de unt
  • sare, piper, cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in bere (reteta Turul Frantei Eurosport):

Curatati si taiati cepele rondele, caliti-le in unt intr-o cratita cu fundul gros. Adaugati dupa cateva minute carnea condimentata, iar cand aceasta se albeste putin la suprafata, adaugati verdeata tocata si berea. Lasati sa fiarba la foc foarte mic, cu capac, o ora. Intre timp spalati si feliati ciupercile, sau scurgeti de zeama ciupercile din conserva.

Dupa o ora adaugati ciupercile, sare si piper dupa gust si lasati sa mai fiarba inca o ora la foc foarte mic. Scoateti bucatile de carne, adaugati in sos smantana, omogenizati si lasati sa mai fiarba 4-5 minute.

Asezati pe farfurii carne, sos cu ciuperci si garnisiti cu patrunjel si frunzulite de loboda rosie si spanac. Se poate servi ca atare, langa paste sau cu legume.

 

TIPS-URI

1

Eu i-am servit cu morcovi feliati si gratinati in unt. Pofta buna.

RETETA IN IMAGINI

Pui in bere (reteta Turul Frantei Eurosport)-0
Pui in bere (reteta Turul Frantei Eurosport)-1
Pui in bere (reteta Turul Frantei Eurosport)-2
Pui in bere (reteta Turul Frantei Eurosport)-3
Pui in bere (reteta Turul Frantei Eurosport)-4
Pui in bere (reteta Turul Frantei Eurosport)-5
Pui in bere (reteta Turul Frantei Eurosport)-6
Pui in bere (reteta Turul Frantei Eurosport)-7

COMENTARII (6)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

11.02.2013, 22:42

Doinavar

Doinavar 1

13.02.2013, 18:54

Multumesc, ma bucur ca va place.

Teo

Teo 1

13.02.2013, 22:32

ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24