Pui in crusta de susan cu orez basmati

de Rocsi in Pui, 1 Apr 2021 | 2376 vizualizari

 

Cand va doriti un preparat rapid si gustos, cu siguranta acesta este! Noi suntem fani pui, dar ne place sa avem si garnitura langa. De aceasta data am ales sa pregatec un orez basmati cu curcuma, care este super bun! Si daca totul este servit cu niste muraturi sau o salata, atunci meniul este unul excelent!

 

INGREDIENTE

  • Pentru pui:
    • 1 piept de pui dezosat
    • 1 lingura condiment pentru pui
    • sare
    • piper
    • boia de ardei dulce
    • pudra de usturoi
    • 1 lingura ulei de masline
    • 1 lingura sos de soia
    • susan
    Pentru orez:
    • 200 gr orez basmati
    • 1 ceapa
    • 1 lingura amestec de legume
    • sare
    • piper
    • 1 lingurita curcuma
    • 2 linguri ulei de masline
    • 40 gr unt
    • 450 ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in crusta de susan cu orez basmati:

Puiul: Spalati pieptul de pui, il stergeti cu un servetel. Il taiati in doua jumatati. Intr-un bol amestecati sare, piper, boia de ardei dulce, pudra de usturoi si condimentul pentru pui. Cu acestes amestec contimentati pieptul de pui, pe ambele parti. Il acoperiti si il dati la rece o ora sau peste noapte. Incingeti o tigaie grill, rumeniti bucatile de pui pe ambele parti. Amestecati uleiul cu sosul de soia, ungeti carnea scoasa de pe grill, apoi le tavaliti prin susan. Le asezati pe o tava, pe hartie de copt, le introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade pentru 20 de minute. Il scoateti din cuptor cand este gata, il lasati 1-2 minute la racorit, apoi il taiati felii mai groase.

Orezul: Ceapa curatata o tocati marunt. Intr-o cratita incingeti uleiul de masline, puneti ceapa si amestecul de legume. Le sotati 2-3 minute la foc mic. Spalati orezul, il adaugati in oala. Presarati curcuma, sare si piper. Amestecati, apoi turnati 450 ml de apa calda (sau supa de legume). Invartiti si lasati sa inceapa sa fiarba. Cand incepe sa clocoteasca, puneti un capac si lasati sa fiarba 10-12 minute, la foc potrivit. Amestecati din cand in cand. Gustati spre final si daca il doriti mai fiert si mai necesita lichid, mai adaugati putina apa calda. Cand este gata, puneti untul si amestecati pana este complet incorporat. Trageti orezul de pe foc. Serviti orezul cu felii de pui! 

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in crusta de susan cu orez basmati" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta rapida - Pui cu legume chinezesti