Pui in sos de cocos si migdale

de Brindusa in Pui, 13 Ian 2011 | 5424 vizualizari

 

Chiar daca mancarea thai sau indiana contine multe condimente, nu este deloc greu sa pregatesti asa ceva. Ca sa-ti fie usor, scoate toate ingredientele si pregateste-le. Apoi pune-le langa tine cand gatesti. Asa o sa fie totul gata in cateva minute.

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri migdale macinate
  • 2 linguri fulgi de nuca de cocos
  • 200 - 250 ml lapte de cocos
  • 1 lingurita cu coriandru praf
  • 1/2 lingurita cu chili praf
  • 2 lingurite usturoi ras pe razatoarea mica (cam 5 catei de usturoi)
  • 2 lingurite ghimbir ras pe razatoarea mica (cam 7 cm de radacina de ghimbir)
  • 500 g piept de pui dezosat si fara piele, taiat bucati mici
  • 2 linguri ulei de porumb
  • 5 pastai de cardamom verde
  • 2 frunze de dafin
  • 2 lingurite cu patrunjel verde tocat
  • sare dupa gust
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in sos de cocos si migdale:

Prajeste uscat nuca de cocos si migdalele macinate, pana au o culoare maronie

Pune amestecul intr-un castron. Adauga laptele de cocos, praful de coriandru si chili, ghimbirul si usturoiul. Amesteca bine si lasa deoparte.

Intr-o tigaie mare incalzeste uleiul. Pune in tigaie carnea, cardamomul si foile de dafin. Stir fry cate 2 minute pe fiecare parte.

Pune in tigaie sosul de cocos, amesteca si lasa sa fiarba incet, acoperit 10- 12 minute sau pana ce carnea e facuta. Daca sosul scade foarte mult adauga putina apa. 

Cu 2 minute inainte ca mancarea sa fie gata, pune coriandrul.
Serveste cu orez basmati.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pui in sos de cocos si migdale 77630
retete culinare - Pui in sos de cocos si migdale 77631
retete culinare - Pui in sos de cocos si migdale 77633
retete culinare - Pui in sos de cocos si migdale 77634

COMENTARII (25)

divainbucatarie 1

14.01.2011, 14:22

Irina 1

14.01.2011, 18:23

Savuros, desigur!

adry88 1

09.05.2011, 15:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!