Pui in sos de cocos si migdale

de Brindusa in Pui, 13 Ian 2011 | 10250 vizualizari

 

Chiar daca mancarea thai sau indiana contine multe condimente, nu este deloc greu sa pregatesti asa ceva. Ca sa-ti fie usor, scoate toate ingredientele si pregateste-le. Apoi pune-le langa tine cand gatesti. Asa o sa fie totul gata in cateva minute.

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri migdale macinate
  • 2 linguri fulgi de nuca de cocos
  • 200 - 250 ml lapte de cocos
  • 1 lingurita cu coriandru praf
  • 1/2 lingurita cu chili praf
  • 2 lingurite usturoi ras pe razatoarea mica (cam 5 catei de usturoi)
  • 2 lingurite ghimbir ras pe razatoarea mica (cam 7 cm de radacina de ghimbir)
  • 500 g piept de pui dezosat si fara piele, taiat bucati mici
  • 2 linguri ulei de porumb
  • 5 pastai de cardamom verde
  • 2 frunze de dafin
  • 2 lingurite cu patrunjel verde tocat
  • sare dupa gust
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in sos de cocos si migdale:

Prajeste uscat nuca de cocos si migdalele macinate, pana au o culoare maronie

Pune amestecul intr-un castron. Adauga laptele de cocos, praful de coriandru si chili, ghimbirul si usturoiul. Amesteca bine si lasa deoparte.

Intr-o tigaie mare incalzeste uleiul. Pune in tigaie carnea, cardamomul si foile de dafin. Stir fry cate 2 minute pe fiecare parte.

Pune in tigaie sosul de cocos, amesteca si lasa sa fiarba incet, acoperit 10- 12 minute sau pana ce carnea e facuta. Daca sosul scade foarte mult adauga putina apa. 

Cu 2 minute inainte ca mancarea sa fie gata, pune coriandrul.
Serveste cu orez basmati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in sos de cocos si migdale" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pui cu mango