Pui in sos de rosii si piure cu ciuperci

de adasev12 in Pui, 30 Sep 2010 | 8128 vizualizari

 

vroiam o ciulama de pui, dar nu aveam smantana, asa ca am trecut la sos de rosii...bun si asa!

 

INGREDIENTE

  • carne de pui, pulpe si aripioare
  • 2 rosii
  • 2 lg pasta de tomate (cu busuioc si ceapa fol. eu)
  • jumatate de ceaoa
  • jumatate de ardei gras ( aici sunt imensi ardeii, iar eu fac cel mult patru portii de mancare o data)
  • cimbru sau oregano...gustul e cam acelasi
  • sare, piper
  • patrunjel verde
  • 4-5 cartofi
  • 150 g ciuperci congelate( mix de ciuperci cu hribi)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in sos de rosii si piure cu ciuperci:

se pun la calit ceapa si ardeiul impreuna pana se inmoaie, apoi se taie cubulete rosiile si se adauga peste, se lasa vreo 5 min. sa se intrepatrunda si se pun bucatile de carne. se adauga putina sare si se mai lasa 5 min, timp inc are se invarte sa nu s eprinda . se adauga apoi apa cat sa acopere carnea si  se da la fiert. cand e fiarta pe jumatate carnea se adauga cimbrul/oregano si inc a2 lg de bulion si se lasa pana se fierbe carnea de tot. se mai adauga apa intre timp, fiindca mai scade. se lasa apa in fc de cat sos doriti...apoi chiar la sf. se face o maia cu o lg de faina si apa, ca sa fie sosul mai gros. se mai lasa un clocot, apoi se stinge focul. se adauga patrunjel verde tocat.

cartofii se curata si fierb in apa sarata, se scurg si se paseaza fff bine, apoi se freaca cu o cana de lapte, ca sa fie cremos piureul. se pune o lg de vegeta ( eu nu pun sare, doar vegetea) si apoi ciupercile tocate marunt ( eu prin robot le-am dat) care au fost fierte inainte separat. se amesteca bine.

se serveste cald, cu multa pofta!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in sos de rosii si piure cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

adasev12 1

01.10.2010, 22:32

cam tarziu Laly...sorry...data viitoare promit sa-ti pastrez o portie. ok?

nadina73 1

02.10.2010, 02:18

vreau 5f

adasev12 1

02.10.2010, 12:09

Nadine...te servesc cu drag...data viitoare

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gratar de pui cu sos de ardei copti