Pui in sos de smantana cu cartofi

de Sim0na in Pui, 1 Apr 2012 | 4267 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 100 g smântână
  • 30 ml lapte
  • 1 lingură rasă făină
  • 50 g unt
  • 5 căţei de usturoi
  • sare, piper
  • 3 cartofi
  • boia de ardei iute
  • pătrunjel mărunţit uscat
  • oregano măcinat
  • rozmarin măcinat
  • oregano uscat
  • ulei măsline
  • 50 g unt
  • delikat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in sos de smantana cu cartofi:

Pieptul de pui l-am spălat bine, l-am porţionat si l-am pus să se scurgă pe şervete de hârtie. Le-am sărat şi piperat, apoi le-am prăjit pe ambele părţi.

Am scos pieptul calit pe o farfurie şi am dat deoparte.

Intr-o crăticioară am pus 50 g unt şi am lăsat să se topească. Am adăugat lingura de făină şi am amestecat bine-bine să nu se formeze cocoloaşe. Am stins cu lapte dulce, apoi am adăugat smântână şi am continuat să mestec.

În sosul format am pus usturoiul pisat, apoi am potrivit de sare şi piper.

Am pus pieptul prăjit într-un vas de yena, am turnat sosul peste pui şi am băgat la cuptor, la foc potrivit ptr o oră.

Cartofii i-am curăţat, i-am condimentat cu boia, pătrunjel, oregano, rozmarin, busuioc, delikat şi ulei de măsline. I-am pus într-un vas de yena, am pus câteva bucatele de unt şi am dat vasul la cuptor cca 40 minute.

Am mancat pe nerasuflate cu paine intermediara cu seminte!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in sos de smantana cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

bucatarimcudiana 1

02.04.2012, 11:21

tare bun trebuie sa fie

deyutzky 1

02.04.2012, 12:27

Sim0na 1

02.04.2012, 18:53

Multumesc fetelor ptr aprecieri!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pui caprese