Pui in sos si cus-cus

de Dana Cristea - pusikmea in Pui, 4 Ian 2012 | 13887 vizualizari

 

M-am trezit cu gandul sa fac pate de casa, insa am sfarsit prin a face un cus- cus delicios cu pui, daca nu ati incercat cus-cus pana acum, va recomand cu incredere, este foarte bun si usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • 250 g cus- cus
  • 3 pulpe
  • o ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ardei
  • 3 linguri tocana de legume sau bulion
  • sare
  • piper
  • alb
  • nucsoara
  • busuioc uscat
  • patrunjel proaspat
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in sos si cus-cus:

Pentru inceput spalam pulpele, le condimentam cu sare, piper, nucsoara si putin busuioc uscat si le punem intr-o tigaie in 3-4 linguri de ulei de masline ( daca nu aveti ulei de masline, se poate folosii orice ulei ), acoperim tigaia cu un capac si le lasam sa se inabuseasca bine. Cand sunt gata le scoatem, iar in uleiul care a ramas vom pregati cus-cusul conform instructiunilor de pe pachet si anume, se caleste cus-cusul in 30 ml ulei pana incepe sa se rumeneasca, dupa care adaugam 750 ml apa fierbinte si lasam sa fiarba 10 minute. Cand cus-cusul este fiert, condimentam cu sare si piper si asezonam cu patrunjel tocat fin.

Separat calim ceapa si usturoiul taiate marunt in 2 linguri de ulei de masline, dupa care adaugam ardeiul taiat cubulete mici, lasam se caleasca impreuna, dupa care adaugam tocana de legume sau bulionul si o cana cu apa si lasam sa fiarba impreuna. Cand a inceput sa scada din apa, adaugam si pulpele pe care le-am dezosat intre timp, punem capacul si mai lasam vreo 10 minute. Condimentam cu sare, piper, busuioc si asezonam cu patrunjel proaspat tocat fin. Servim alaturi de cus - cus. Pofta buna!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in sos si cus-cus" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pui cu sos de rosii si cus cus