Pui in sos si galuste cu cascaval

de Doinavar in Pui, 20 Feb 2013 | 27809 vizualizari

 

De ce sa facem numai galuste cu prune, ca desert? Putem prepara asemanator niste galuste minunate, umplute cu cascaval, branza, ou fiert, carne, legume si verdeturi, ca garnitura. Unde mai pui ca la asemenea galuste, cu cartofi si faina, nu mai trebuie sa mancati deloc paine! Painea ingrasa.

 

INGREDIENTE

  • o jumatate de de pui (600 g) sau pulpe, piept, aripioare, etc. merge si cu tacam
  • 1 ceapa
  • 300 ml bulion
  • 2-3 linguri ketchup
  • 4 linguri de ulei
  • 3-4 cartofi albi (500 g)
  • 3 linguri cu varf de faina
  • 1 lingura de pesmet
  • 1 ou
  • 50 g cascaval
  • 1-2 peperoni
  • 2-3 catei de usturoi
  • cateva fire de patrunjel, telina
  • 1 lingurita baza pentru mancaruri
  • 1 lingurita zahar
  • oregano, maghiran, piper, dafin, cimbru, sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in sos si galuste cu cascaval:

Taiati carnea de pui in bucati mai mari si puneti-o la prajit impreuna cu ceapa tocata, in ulei, la foc mic. Condimentati cu baza pentru mancaruri, iar dupa ce carnea a devenit albicioasa pe toate partile, adaugati ketchup, 100 ml apa si bulionul si lasati sa fiarba acoperit, la foc mic, 25-30 minute.

Intre timp, spalati cartofii si puneti-i la fiert in coaja, 20 de minute, la foc mic. Dupa ce se racoresc cateva minute, curatati-i de coaja, dati-i pe razatoarea mare, adaugati oul, faina (pastrati o lingurita pentru ingrosat sosul), pesmetul, sare, piper dupa gust si amestecati pana obtineti un aluat omogen.

Formati un sul mai grosut si taiati-l in felii de ~2 cm grosime. Impachetati in fiecare bucata de aluat de cartofi cate un cubulet de cascaval, eventual si cate o bucatica de peperoni si dati-le o forma rotunda galustelor. Puneti-le fiert, pe masura ce le-ati format, in apa clocotita cu putina sare. Se fierb aproximativ 15 minute, la foc foarte mic, pana se ridica deasupra.

Ingrosati sosul cu faina ramasa desfacuta in putina apa, adaugati zaharul, usturoiul taiat feliute si condimente dupa gust, iar dupa 4-5 minute scoateti galustele din apa in care au fiert si puneti-le in sos, langa carne. Eu am pus sa fiarba in sos si cateva feliute de peperoni, pentru ca imi place sosul putin picant.

Puneti pe farfurii cate o bucata de carne, cateva galuste, presarati cimbru si oregano, adaugati sos si decorati cu verdeata. Pofta buna. Sa nu uitati! Se mananca fara paine!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in sos si galuste cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mazare scazuta cu piept de pui