Pui in stil Thai cu taitei de orez si legume

de ExploraCuisine in Pui, 12 Mai 2011 | 12678 vizualizari

 

Reteta este una foarte usoara, potrivita pentru o cina in familie, foarte simplu de pregatit si delicioasa

 

INGREDIENTE

  • Taitei de orez cu legume:         
  • 300 g taitei de orez  
  • 1 tulpina de telina   
  • 1 morcov mare   
  • 2 ardei   
  • 2 cepe verzi   
  • 2 catei usturoi   
  • 4 ciuperci albe (champignon)   
  • 1/2 lingurita ghimbir proaspat tocat   
  • 2 linguri sos de soia   
  • putin ulei   
  • sare, piper
  • Ingrediente Pui in stil Thai:       
  • 600 g piept de pui taiat felii subtiri   
  • 2 cepe verzi   
  • 2 catei usturoi   
  • 1/2 lingurita de ardei iute uscat   
  • 2 linguri de zahar brun   
  • 1 lingura suc de lamaie verde   
  • 125 ml sos de soia 
  • 2 linguri otet de orez (eu am pus de vin)   
  • 1/2 lingurita pasta de ansoa
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in stil Thai cu taitei de orez si legume:

Mai intai facem marinada pentru pui, preferabil cu minim o ora inainte de a-l prepara. Tocam ceapa si usturoiul marunt. Adaugam peste ele intr-un bol sucul de lamaie, sosul de soia, otetul de orez, zaharul brun, ardeiul iute uscat si pasta de ansoa. Amestecam cu puiul impreuna si lasam la marinat intr-un vas acoperit cu capac in frigider timp de minim o ora (eu am lasat vreo 5 ore)

Cand puiul a stat suficient la marinat, preparam taiteii. Curatam legumele si taiem morcovii si ardeii betigase, telina si ciupercile felii, iar usturoiul, ceapa verde si ghimbirul le tocam marunt. Intr-o tigaie mare punem putin ulei si prajim 1 minute usturoiul cu ceapa verde si ghimbirul. Adaugam morcovii si telina si lasam la prajit inca 1 minut. Adaugam ardeiul si ciupercile, amestecam si lasam se se prajeasca inca vreo 2 minute totul. Adaugam taiteii de orez fierti si strecurati. Adaugam sosul de soia, sare, piper, si amestecam bine.

Et voila varianta vegetariana Singapore noodles care merg foarte bine cu orice fel de carne. Mai de aproape: Acoperim cu un capac pana ne ocupam de pui. Scurgem puiul de sos si il prajim intr-o tigaie cu putin ulei. Luam de pe foc cand puiul e rumenit frumos.

Servim puiul prajit cu taiteii de orez, este o combinatie excelenta! (Eu am servit si cu broccoli fiert langa).

 

TIPS-URI

1

eu am servit si cu niste buchetele de broccoli alaturi

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pui in stil Thai cu taitei de orez si legume 104543
retete culinare - Pui in stil Thai cu taitei de orez si legume 104544
retete culinare - Pui in stil Thai cu taitei de orez si legume 104545
retete culinare - Pui in stil Thai cu taitei de orez si legume 104546
retete culinare - Pui in stil Thai cu taitei de orez si legume 104549
retete culinare - Pui in stil Thai cu taitei de orez si legume 104550
retete culinare - Pui in stil Thai cu taitei de orez si legume 104551
retete culinare - Pui in stil Thai cu taitei de orez si legume 104552
retete culinare - Pui in stil Thai cu taitei de orez si legume 104553

COMENTARII (13)

ExploraCuisine 1

12.05.2011, 16:20

Fetelor, sper sa incercati reteta, ca e bestiala, o noua obsesie culinara de-a mea apropo de pasta de ansoa, ii da un gust particular foarte bun mitinita, sa o incerci Va pup pe toate si va multumesc de comentarii!

mamaieelena 1

15.05.2011, 19:16

f bine arata

babi5 1

25.06.2013, 15:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55