Pui in unt la ceaun

de Constelatialeu in Pui, 8 Aug 2016 | 12701 vizualizari

 

La aceasta reteta meritul meu este strict fotografic si de a posta reteta. Pentru ca si deoarece era ziua mea, logic era sa fiu rasfatata, asa ca gasca mea ( familionul ) m-a rasfatat.Musai sa pomenesc pe bucatarii de serviciu, cumnatul Costel si puii lui in unt, cu care se tot lauda. Acum fie vorba intre noi nu se lauda degeaba, un deliciu......sora cu nr. 4, aia mica Minodora, care a fost un spiridus, a pregatit salata de varza, mujdeiul de usturoi si multe altele....restul gastii a fost prin zona, unii mai activi, altii mai bagatori in seama, dar per total m-au rasfatat , mi-au inrosit urechile si m-au aruncat si in piscina.....
Reteta este pentru o gasca mare, asa ca nu dati ochii peste cap ...vai ce mult, vai cate calorii, ca oricum noua ni se falfaie, ne-am fost de foarte bine......

 

INGREDIENTE

  • 11 pui, cca 700-800 g un pui
  • usturoi
  • sare
  • cca 7 pachete de unt ( un pic mai mult de 1/2 pachet de unt pentru fiecare pui)
  • 1 cana cu apa (250 ml) pentru fiecare pui
Portii: 22
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in unt la ceaun:

Mai intai puii se curata, se spala , se tavalesc prin sare si usturoi pisat si se lasa cca 24 ore. Pentru ca noi am fost plecati in vacanta, au stat la congelator asa condimentati, pana le-a venit sorocul.Baietii,a dica bucatar de servici Costel si ajutor d ebucatar Mihai, au pregatit focul, au asezat ceaunul, au topit untul , au adaugat apa si au asezat puii, au incaput 3 pui in ceaun. Au fost lasati sa fiarba in apa cu unt, pana ce apa se evapora si ramane doar untul, apoi incepe marea rumeneala. Se intorc pe toate partile sa se rumeneasca. Dupa ce au fost toti prajiti am servit cu piure de cartofi, mujdei de usturoi si mamaliga ( nu mai aveam paine multa), dar a mersc la marele fix. Era o liniste la masa, toata lumea manca si nu avea timp de vorba...concluzia, a fost supercalifragilistic deliciosus......

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in unt la ceaun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Rahela Velicu 1

05.09.2016, 12:54

Sidy 1

26.08.2019, 13:06

Super buni ! I-ati papat pe toti ? Musai tre sa fac si eu, macar 2 numai sa gasesc pui asa mici. Au fost pui de cumparat sau de la tara ? Sa va fie de bine dragilor !

Constelatialeu 1

26.08.2019, 14:30

Sidy, au fost pui de cumparat.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pui la cuptor