Pui Kentucky (KFC)

de MOKUSKA in Pui, 31 Mai 2014 | 10911 vizualizari

 

INGREDIENTE

Condiment:

  • 5 ciocanele de pui (sau aripioare)
  • 1/2 lingurita de tarhon tocat (am folosit cel din borcan cu sare si strop de otet)
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita patrunjel verde tocat
  • chilli (sau boia iute) dupa gust
  • 1/4 lingurita boia dulce
  • sare
  • piper
  • 100 g fulgi de porumb

Pane:

  • praf de piper
  • praf de chilli
  • 1 albus +1 ou
  • 4 linguri de faina
  • ulei pentru prajit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Kentucky (KFC):

Condimentele se amesteca foarte bine intr-un mojar (pistil), pana devin o pasta. Ciocanelele se spala, se sterg de apa si se ung cu o parte din pasta de condimente. Se la sa cateva ore acoperite, la frigider (eu am lasat 12 ore), dupa care se fierb in apa cu praf de sare pana intra furculita in ele (dar nu cad de pe os, le verificam dupa 20 minute de fiert!)

Se  scot din apa, se lasa sa se raceasca putin, dupa care se ung din nou cu pasta din condimente.

Fulgii de porumb (am folosit 3/4 din punga de 150 g) se sfarama in mojar, sau intr-o farfurie adanca cu un pic de piper si praf de chilli sau boia iute.

Intr-o farfurie adanca batem ouale (am folosit si albusul care a ramas de la sosul de usturoi KFC) cu praf de sare si restul pastei ce ne-a mai ramas.

Intr-o alta farfurie pregatim 4 linguri de faina.

Ciocanelele se dau prin faina, oua, faina, oua si fulgi de porumb.

Se prajesc in ulei incins, la foc mediu, pana se rumenesc, se scot pe un servetel de bucatarie pentru a elimina excesul de ulei.

Se servesc cu sos de usturoi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Kentucky (KFC)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

elucubratiiculinare 1

01.06.2014, 16:47

vin la masa

MOKUSKA 1

01.06.2014, 17:01

va multumesc

mihaelar63 1

05.06.2014, 01:06

Felicitari . Uite ca se poate si acasa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui in crusta de chipsuri