Pui KFC facut acasa

de Sylvia in Pui, 31 Ian 2010 | 29263 vizualizari

 

La cerere speciala si in repezeala mare ....asta am pregatit astazi. Stiu ca are o multime de calorii si nu e cea mai sanatoasa mancare dar ....cateodata se mai fac exceptii.
M-am obisnuit si fac acasa reteta asta pentru ca nu am FKC in zona si nu ajung la ei decat de 2 ori pe an dar atunci recunosc ca nu ii ratez :)

 

INGREDIENTE

  • bucatele de pui proaspat, piept de pui taiat bastonase, aripioare de pui, pulpe inferioare   si orice altceva va face placere sa degustati cca 300 de grame.
  • 2 oua intregi batute ca pentru omleta cu condimente  ( sare,piper) 
  • putina boia,
  • 2 linguri de faina  alba,
  • 2 linguri de pesmet
  • o mana de fulgi de porumb  , 
  • optional boia iute sau pasta de ardei iute.
  • Pentru garnitura eu am folosit  cartofi medii rosii,
  • maioneza,
  • ketchup.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui KFC facut acasa:

    Pregatim bucatile de carne si le condimentam cu sare, piper si putina boia .

    Eu am adoptat metoda de a pune in apa clocotita  pulpele de pui si aripioarele pentru 2 minute si apoi le pun la stors si le condimentez, asa pot sa le prajesc sa fie crocate si sa fiu sigura ca sunt bine facute si in interior, va sfatuiesc sa incercati metoda. Pentru a le face pané avem nevoie de faina si de un amestec de pesmet cu fulgi de porumb. Fulgii de porumb ii pun intr-o punga mica transparenta si ii presez pe un plan dur cu ruloul patiser pentru intins foi pana cand unii din ei sunt facuti aproape pudra si restul raman bucatele mai mari.  Amestecul de pesmet cu fulgi de porumb este foarte reusit si ies chiar exact ca la KFC, am incercat si numai cu fulgi de porumb zdrobiti si nu au iesit ok. 

    Pentru a realiza puiul crocant avem nevoie de 2 oua intregi batute ca pentru omleta cu condimente  ( sare,piper).   Trecem bucatelele de carne condimentate prin faina apoi prin ou batut si la urma prin amestecul de pesmet cu fulgi de porumb si le prajim in ulei incins la foc mediu. Pentru bucatelele  pe care le  dorim picante folosim inainte de a le trece prin faina  boia iute sau pasta de ardei iute prin care trecem carnea, ies cu adevarat picate daca alegeti metoda asta  ….

    Cartofii rosii i-am spalat bine si  i-am taiat  in 6 parti fiecare si i-am pus in apa clocotita lasadu-i sa fiarba pt 6-8 minute la foc mediu. Apoi i-am stors si i-am condimentat cu sare, piper, boia, putine ierburi aromate si putina faina presarata  peste  ei.

   Prajim cartofii apoi in baie de ulei pentru cateva minute la foc mare pana vedem ca fac crusta aurie, la mine in 5 minute se realizeaza aceasta operatiune si sincronizez prajitul puiului cu prajitul cartofilor.Lasam apoi la stors pe un servetel absorbat de hartie puiul si cartofii si putem face platoul de pui KFC apoi. In maioneza eu pun ierburi uscate aromate , iese o minunatie  de masa…excelent de gustoasa si nesanatoasa :)

 

TIPS-URI

1

Amestecati pesmetul cu fulgi de porumb maruntiti sa obtineti o crusta crocanta

2

Folositi cartofii rosii pentru ca ies mai gustosi.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pui KFC facut acasa 15637
retete culinare - Pui KFC facut acasa 15638
retete culinare - Pui KFC facut acasa 15639
retete culinare - Pui KFC facut acasa 15640
retete culinare - Pui KFC facut acasa 15641
retete culinare - Pui KFC facut acasa 15642

COMENTARII (18)

Sylvia 1

01.02.2010, 16:47

Absolut

ana 1

08.02.2010, 10:45

Aseara am facut puisorul ,a foat super ,multam de reteta!

Sylvia 1

08.02.2010, 18:14

Ma bucur ca ti-a placut

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: