Pui KFC facut acasa

de Sylvia in Pui, 31 Ian 2010 | 28831 vizualizari

 

La cerere speciala si in repezeala mare ....asta am pregatit astazi. Stiu ca are o multime de calorii si nu e cea mai sanatoasa mancare dar ....cateodata se mai fac exceptii.
M-am obisnuit si fac acasa reteta asta pentru ca nu am FKC in zona si nu ajung la ei decat de 2 ori pe an dar atunci recunosc ca nu ii ratez :)

 

INGREDIENTE

  • bucatele de pui proaspat, piept de pui taiat bastonase, aripioare de pui, pulpe inferioare   si orice altceva va face placere sa degustati cca 300 de grame.
  • 2 oua intregi batute ca pentru omleta cu condimente  ( sare,piper) 
  • putina boia,
  • 2 linguri de faina  alba,
  • 2 linguri de pesmet
  • o mana de fulgi de porumb  , 
  • optional boia iute sau pasta de ardei iute.
  • Pentru garnitura eu am folosit  cartofi medii rosii,
  • maioneza,
  • ketchup.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui KFC facut acasa:

Pregatim bucatile de carne si le condimentam cu sare, piper si putina boia .


Eu am adoptat metoda de a pune in apa clocotita pulpele de pui si aripioarele pentru 2 minute si apoi le pun la stors si le condimentez, asa pot sa le prajesc sa fie crocate si sa fiu sigura ca sunt bine facute si in interior, va sfatuiesc sa incercati metoda. Pentru a le face pané avem nevoie de faina si de un amestec de pesmet cu fulgi de porumb. Fulgii de porumb ii pun intr-o punga mica transparenta si ii presez pe un plan dur cu ruloul patiser pentru intins foi pana cand unii din ei sunt facuti aproape pudra si restul raman bucatele mai mari. Amestecul de pesmet cu fulgi de porumb este foarte reusit si ies chiar exact ca la KFC, am incercat si numai cu fulgi de porumb zdrobiti si nu au iesit ok.


Pentru a realiza puiul crocant avem nevoie de 2 oua intregi batute ca pentru omleta cu condimente ( sare,piper). Trecem bucatelele de carne condimentate prin faina apoi prin ou batut si la urma prin amestecul de pesmet cu fulgi de porumb si le prajim in ulei incins la foc mediu. Pentru bucatelele pe care le dorim picante folosim inainte de a le trece prin faina boia iute sau pasta de ardei iute prin care trecem carnea, ies cu adevarat picate daca alegeti metoda asta ….


Cartofii rosii i-am spalat bine si i-am taiat in 6 parti fiecare si i-am pus in apa clocotita lasadu-i sa fiarba pt 6-8 minute la foc mediu. Apoi i-am stors si i-am condimentat cu sare, piper, boia, putine ierburi aromate si putina faina presarata peste ei.


Prajim cartofii apoi in baie de ulei pentru cateva minute la foc mare pana vedem ca fac crusta aurie, la mine in 5 minute se realizeaza aceasta operatiune si sincronizez prajitul puiului cu prajitul cartofilor.Lasam apoi la stors pe un servetel absorbat de hartie puiul si cartofii si putem face platoul de pui KFC apoi. In maioneza eu pun ierburi uscate aromate , iese o minunatie de masa…excelent de gustoasa si nesanatoasa :)

 

TIPS-URI

1

Amestecati pesmetul cu fulgi de porumb maruntiti sa obtineti o crusta crocanta

2

Folositi cartofii rosii pentru ca ies mai gustosi.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pui KFC facut acasa 15637
retete culinare - Pui KFC facut acasa 15638
retete culinare - Pui KFC facut acasa 15639
retete culinare - Pui KFC facut acasa 15640
retete culinare - Pui KFC facut acasa 15641
retete culinare - Pui KFC facut acasa 15642

COMENTARII (18)

Sylvia 1

01.02.2010, 16:47

Absolut

ana 1

08.02.2010, 10:45

Aseara am facut puisorul ,a foat super ,multam de reteta!

Sylvia 1

08.02.2010, 18:14

Ma bucur ca ti-a placut

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cascaval de casa

de stefy_a 2

Cascaval de casa

ieri la 13:01

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

pe 29.09 la 23:40

Cornulete a la `Adinuta San

Cornulete a la...

pe 29.09 la 18:19