Pui Kiev

de Gherca Daniela in Pui, 23 Ian 2016 | 1048 vizualizari

 

Un pui foarte bun, fraged in interior, aromat, iar la exterior are o crusta crocanta foarte gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 1 legatura mica patrunjel verde
  • 1 lingurita de marar uscat
  • 2 catei de usturoi
  • 60g unt la temperatura camerei
  • sare
  • piper
  • 2 oua
  • pesmet
  • cascaval ras
  • ulei pentru prajit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Kiev:

      Untul il amestecam cu usturoiul zdrobit, patrunjelul taiat marunt si mararul, potrivim de sare si piper si punem pasta rezultata intr-o folie de plastic, iar cu ajutorul foliei facem un baton (foto), pe care il bagam la frigider sa se intareasca.
      Pieptul de pui il spalam si il stergem cu servetele de bucatarie, apoi il taiem in doua, dupa care cu ajutorul unui cutit facem cate un buzunarel din partea mai groasa din piept, avand grija sa nu il intepam.
    Dupa ce s-a intarit batonul il taiem in 2, iar fiecare bucata o bagam in buzunarelele facute la pieptul de pui.
     Cele 2 bucati de piept umplute cu pasta de unt le saram si piperam, apoi le bagam in oul batut spuma, pe urma prin pesmet, apoi din nou prin ou si la sfarsit prin pesmet.

     Intr-o tigaie punem ulei la incins si prajim pieptul de pui pe ambele parti, nu trebuie sa se prajeasca in totalitate deoarece il badam la cuptor.
     Intr-o tava am pus un gratar, unde am tranferat cele 2 jumatati de piept la cuptor pentru cca.20 minute.
      La sfarsit presaram cascaval ras. Servim alaturi de o garnitura si o salata, in cazul meu am servit cu cartofi Duchesse si salata de varza.
Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Pui Kiev-0
Pui Kiev-1
Pui Kiev-2
Pui Kiev-3
Pui Kiev-4
Pui Kiev-5
Pui Kiev-6
Pui Kiev-7
Pui Kiev-8
Pui Kiev-9
Pui Kiev-10
Pui Kiev-11
Pui Kiev-12
Pui Kiev-13

COMENTARII (16)

Stefania1964

Stefania1964 1

25.01.2016, 15:23

arata super si sigur este tare bun!

mihaelar63

mihaelar63 1

29.01.2016, 08:49

Ce buun !!! cam de multisor este si la mine pe lista

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

14.03.2016, 16:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!