Pui Kung Pao

de Satisfyyourcravings in Pui, 9 Apr 2014 | 7649 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru marinată:

  • 1 piept de pui tăiat cuburi
  • 1 lingură vin din orez
  • 1 lingură ulei
  • 1 lingură sos soia
  • 1 lingură făină
  • sare

Pentru sos:

  • 2 linguri apă
  • 1 lingură făină
  • 4 linguri sos de soia
  • 100 ml vin alb sec
  • 1 1/2 linguri sos hoisin
  • 3 lingurițe sambal oelek (pastă din ardei iuți)
  • 1 1/2 linguri zahăr
  • 2 căței de usturoi, pisați
  • 1 linguriță ghimbir proaspăt, ras
  • 2 linguri ulei
  • 2 ardei portocalii, tăiați fâșii
  • 2 fire de ceapă verde tocate
  • 1 mână caju prăjit
  • orez brun, gătit-pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Kung Pao:

Se amestecă toate ingredientele pentru marinată și se lasă la frigider pentru 20 de minute. 

Se încălzesc 2 linguri de ulei într-un wok și se adaugă ardeiul și partea albă a firelor de ceapă. Se gătesc la foc mare 4-6 minute. 

Se scot pe o farfurie. 

Într-un bol, se amestecă apa cu făina, apoi se adaugă vinul, sosul hoisin, sambal oelek, zahărul, cățeii de usturoi și ghimbirul. 

În același wok, se adaugă puțin ulei (dacă este nevoie) și se adaugă și puiul cu marinata. Se gătește la foc mare până devine auriu. Se adaugă sosul obținut anterior și se aduce la punctul de fierbere. Se adaugă caju și se mai gătește până sosul se îngroașă. 

Se servește cu orez brun și ceapă verde presărată deasupra. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Kung Pao" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paste cu piept de pui in sos tomat cu busuioc