Pui la ceaun

de Sylvia in Pui, 21 Sep 2010 | 12039 vizualizari

 

Si inchei cu aceasta postare seria bucatelor preparate in Romania, am facut acest minunat pui de casa la ceaun, pe foc de lemne cu apa din fantana……o minunatie de mancare care mi-a ramas in minte

 

INGREDIENTE

  •  Avem nevoie de :
  • un pui de casa ,
  • sare,
  • piper,
  • boia,  
  • un ardei rosu mare maruntit,
  • 2 cepe verzi din gradina,
  • un morcov,
  • o lingura de ulei ,
  • o tija de telina verde,
  • o lingura de faina,
  • verdeata proaspata maruntita ( eu am pus telina si patrunjel ).
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la ceaun:

 Preparare :  se taie puiul bucati ( eu am folosit pulpele, aripile, pieptul facut bucati, maruntaiele …practic tot puiul mai putin spatele de pui )  si se condimeneaza fiecare bucata cu sare, piper, boia.

  Am pregatit mancarea in livada la casuta de vacanta a parintilor mei, care a fost casa bunicilor. A facut tata o casuta mica in curte unde este gratar, soba de lemne si disc si acolo pe foc de lemne am preparat tot.

 Am pus la foc in ceaun puiul condimentat si o lingura de ulei. Dupa ce a scazut putin carnea am adaugat legumele taiate marunt si turnam 2 cani de apa ( din fantana ) si lasam ceaunul la foc mic timp de o ora . Dupa ce este facuta bine carnea, a durat pana la final peste o ora , mai condimentam dupa gust si adaugam un sos facut dintr-o lingura de faina si putina apa rece , cat sa legam sosul din ceaun. Lasam sa mai clocoteasca putin si luam ceaunul de pe foc. Dupa ce se racoreste putin adaugam verdeata maruntita.

 Sa nu credeti ca a fost putina mancare ca am facut un pui intreg dar era imens ceaunul. Am mai facut in aceasi zi si un bors de pui de casa cu legume proaspete, alta minunatie dar pentru ca am postat deja reteta asta nu l-am mai facut si pe el vedeta pozata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la ceaun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui aromat