Pui la cuptor

de _Alina_ in Pui, 19 Feb 2015 | 11608 vizualizari

 

Puiul e cel mai simplu de gatit, pentru ca nu trebuie sa-i facem mare lucru. Numai ca de fiecare data cand faceam pui la cuptor, pieptul iesea uscat. Nu si de data aceasta!

Acuma sa nu va luati de bietul pui ca-i nesimtit si dezgolit asa, dar saracul e crescut la tara si "macelarit" tot acolo de soacra mea, cum a putut si ea. :)))

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de tara (~1500 g)
  • Saramura din 1 lg cu varf sare la litrul de apa
  • Pentru uns
  • 3 lg ulei de masline
  • 1 lg ierburi de Provence
  • 1 lgt oregano
  • 1/2 lg miere
  • Pentru pus in interior
  • o ramura cimbru uscat
  • 1/2 lamaie
  • pt pus in tava
  • 1 ceasca vin alb sec (150 ml)
  • 1 ceasca apa
  • Garnitura
  • cartofi
  • 1 lg ulei masline extravirgin
  • sare
  • Sos
  • 150 g smantana
  • 4-5 catei de usturoi
  • o tulpina menta proaspata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la cuptor:

1. Spala puiul bine si pune-l intr-un vas incapator, pune deasupra saramura cat sa il acopere si baga vasul in frigider pentru 24 h. In caz ca ramane o parte neacoperita te duci si rasucesti puiul cam la 3-4 ore astfel incat sa ia contact cu saramura pe toata suprafata lui.

2. Dupa 24 h scoti puiul de la sararmura si il lasi pe masa cateva ore (3-4) astfel incat carnea sa  revina la temperatura mediului ambiant.

3. Pregatesti marinada amestecand uleiul cu ierburile de Provence, miere si oregano, si cu ajutorul unei pensule ungi puiul cu acest amestec.

4. Introduci lamaia si ramura de cimbru in interiorul puiului.

5. Legi picioarele puiului cu o ata groasa de bumbac apoi pui puiul (cu pieptul in sus) pe un gratar intr-o tava adanca, iar in tava pui vinul si apa.

6. Introduci in cuptorul preincalzit la 160 grade Celsius pentru o ora selectand treapta in care sunt aprinse ambele rezistente (superioara si inferioara). Cresti apoi temperatura la 190 grade celsius si il mai lasi 40  minute intorcandu-l pe rand (la aproximativ 13 minute) cu laterale si cu spatele in sus.

Garnitura:

Cureti cartofii, ii speli si ii tai in felii groase. Ii pui intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ii stropesti cu ulei si ii presari sare deasupra si ii bagi in cuptorul preincalzit 10-15 minute pe treapta 3 grill.

Sos

Cureti usturoiul si il zdrobesti cu putina sare apoi il pui in smantana. Adaugi si menta tocata si eventual sare daca mai simti nevoia si amesteci bine.

Enjoy!

 

 

TIPS-URI

1

Timpul de gatire va fi diferit in functie de tipul si greutatea puiului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pui cu legume la cuptor