Pui la cuptor cu cimbru si vin

de mirela0911 in Pui, 1 Apr 2012 | 3692 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui intreg de cca 1.5 kg
  • sare, piper
  • 50 ml ulei
  • 50 ml bulion
  • 100 ml vin alb
  • 150ml apa sau supa de carne
  • 2 morcovi mai mici
  • 1 ceapa
  • 0.5 kg cartofi
  • crengute de cimbru uscat
  • 3 catei de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la cuptor cu cimbru si vin:

Se spala bine bine puiul. Se lasa sa se scurga de apa. Se condimenteaza cu sare si piper. Se aseaza puiul in tava care va fi introdusa la cuptor. Separat se amesteca uleiul, bulionul, vinul, apa si cimbrul luat de pe crengute si se toarna peste pui si in interiorul lui. 

Se curata morcovii, usturoiul si ceapa. Morcovii se taie rondele, ceapa se taie in 8 si se aranjeaza pe langa pui. Cu usturoiul se impaneaza puiul. Se lasa cel putin o ora la rece.

Cartofii se curata de coaja si se taie in marimea dorita. Se sareaza si pipereaza dupa gust. Se aseaza pe langa pui, se pun 2-3 crengute de cimbru deasupra si se da la cuptorul preincalzit la foc mediu. Din cand in cand se stropesc atat puiul cat si cartofii cu sosul din tava. Se inteapa cu o furculita puiul pentru a vedea daca este facut.

Se serveste cu muratura (copiii) sau cu sos de usturoi (mmmm....). O bunatate de te lingi pe degete. Pofta buna sa aveti!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pui la cuptor cu cimbru si vin 155334
retete culinare - Pui la cuptor cu cimbru si vin 155335
retete culinare - Pui la cuptor cu cimbru si vin 155336
retete culinare - Pui la cuptor cu cimbru si vin 155337
retete culinare - Pui la cuptor cu cimbru si vin 155338
retete culinare - Pui la cuptor cu cimbru si vin 155339

COMENTARII (21)

bucatarimcudiana 1

02.04.2012, 11:28

super bun

GabrielaStoica 1

10.04.2012, 10:14

fac si eu astazi sper sa iasa ca in imagine caci sunt incepatoare

mirela0911 1

10.04.2012, 14:44

Va multumesc
Gabriela bafta, sper sa-ti reuseasca

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21