Pui la cuptor cu sos de miere şi ceapă roşie

de alice_ciobanu in Pui, 7 Iul 2011 | 2666 vizualizari

 

O friptură de pui foarte fragedă cu aromă savuroasă de rozmarin completată de o parfumată ceapă roşie îmbăiată în miere...şi totul la cuptor....mmm....senzaţional de bun...

 

INGREDIENTE

  • Aşadar ingrediente:
  •  2 pulpe mari de pui şi 2 aripioare ...dar puteţi folosi orice fel de carne de pui...
  •  4 căţei de usturoi
  • 2 cepe roşii, de apă, tăiate sferturi
  • 2 linguri sănătoase  de miere
  • 3 linguri oţet balsamic de bună calitate
  • 2 linguri rozmarin
  • 150 ml concentrat de pui
  • 3 linguri ulei măsline
  • 10 boabe de piper

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la cuptor cu sos de miere şi ceapă roşie:

Preîncălziţi cuptorul la semnul 6/200 C.

Într-o tavă aşezaţi carnea de pui, ceapa de apă tăiată sferturi şi usturoiul tăiat feliuţe.

Combinaţi apoi 150 ml concentrat de pui cu mierea, oţelul balsamic, uleiul de măsline şi la sfârşit cele două linguri de rozmarin. Amestecaţi bine şi turnaţi totul în tavă.

Aruncaţi şi cele 10 boabe de piper, acoperiţi cu o folie şi daţi la coptor pentru 10 minute. După 10 minute scoateţi folia şi mai lăsaţi friptura înca 30-35 minute. Aveţi grijă să o mai stropiţi din când în când cu sucul din tavă.

Fenomenal de bun totul, pe cuvânt!

Noi am servit-o alături de un orez basmatic, fiert cu unt şi un praf de sare.

 

 

COMENTARII (11)

kamy 1

07.07.2011, 20:43

papa bun

divainbucatarie 1

08.07.2011, 10:54

nina46 1

04.10.2011, 14:44

imi place la nebunie combinatia de miere cu otet balsamic si rozmarin, ce aspect are , si cred ca e o nebunie ! il fac si eu curand 1

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S