Pui la cuptor in lapte à la Jamie Oliver

de Sylvia in Pui, 8 Feb 2010 | 13622 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta pe blogul Amei , “Ama in bucatarie” , un blog plin de toate bunatatile si de un rafinament aparte, pe care il indragesc foarte tare. Mi-am zis de cand l-am zarit ca trebuie sa il incerc o data si ieri a sosit si randul puiul la cuptor facut in unt si lapte dupa o reteta Jamie Oliver.

 

INGREDIENTE

  • un pui mare ,
  • sare,
  • piper,
  • 100 grame de unt,
  • o cana de lapte,
  • 10 catei de usturoi, 
  • 2 linguri de unt pentru prajit puiul,
  • o mana de frunze de salvie.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la cuptor in lapte à la Jamie Oliver:

Spalam bine puiul si il stergem cu un servet absorbant. Saram bine puiul si apoi il prajim intr-o tigaie cu unt incins, intorcandu-l pe toate partile pana devine auriu. Cand este rumenit il mutam in tava, eu am folosit si acum vasul roman ca nu pot reunta la el pentru nici o friptura.

  Turnam peste  el apoi o cana cu lapte, punem cateii de usturoi ( eu i-am taiat mai mici )  adaugam 100 grame de unt taiat bucatele si punem peste el frunze de salvie.

   Lasam la cuptor o ora si jumatate, eu am lasat prima jumatate de ora cu capac desi nu prevedea reteta si apoi fara la foc mediu, punand din cand in cand cate o lingura de amestec din tava sa nu se usuce.   

   A iesit un pui cu o crusta foarte crocanta si un interior fraged si foarte bun, nici nu credeam ca o reteta asa simpla sa dea un rezultat asa bun. Recomand cu caldura reteta, merita testata. Am servit cu un piure de cartofi sa fie mai lejer si o salata de cruditati

 

RETETA IN IMAGINI

Pui la cuptor in lapte à la Jamie Oliver-0
Pui la cuptor in lapte à la Jamie Oliver-1
Pui la cuptor in lapte à la Jamie Oliver-2
Pui la cuptor in lapte à la Jamie Oliver-3
Pui la cuptor in lapte à la Jamie Oliver-4

COMENTARII (17)

susu 1

06.04.2010, 19:45

Ce prezentare super. Imi place la nebunie cum arata

Sylvia 1

07.04.2010, 16:32

Madi sa ne zici cum au iesit !

Sylvia 1

07.04.2010, 16:32

Ma bucur ca va place reteta, nici nu arata asa de bine pe cat de bun e o sa repet reteta cat de curand.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20