Pui la cuptor in vas acoperit

de articook in Pui, 6 Iul 2010 | 4735 vizualizari

 

Acest este un vas din tuci. Este extrem de bun,
mai ales daca se pune in cuptor. Fiind inchis si cu peretii foarte grosi retine foarte bine caldura,
astfel mancarea gatita in el se face foarte bine.
Ca si garnitura am ales cartofi noi la cuptor sau mamaliga gatita intr-un mod diferit.

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe de pui intregi, fara piele
  • 4 cepe rosii
  • 2 caciulii de usturoi intregi
  • 4 catei de usturoi, maruntiti
  • 1 legatura de patrunjel, proaspat
  • rozmarin
  • 1 lingura mare de miere
  • ulei de masline
  • sare de mare grunjoasa si piper negru proaspat macinat
  • Ingrediente garnituri:
  • 1 kg cartofi noi rosii
  • 1 cana si jumatate de faina de malai
  • o mana de patrunjel proaspat, maruntit
  • ulei de floarea soarelui
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la cuptor in vas acoperit:

Se maruntesc cei 4 catei de usturoi, patrunjelul si se pun in vasul in care veti pune puiul in cuptor. Adaugati mierea si putin ulei, sare, piper si pulpele de pui. Amestecati bine toate ingredientele impreuna cu puiul si apoi adaugati si ceapa rosie curatata si taiata in 4, iar cele 2 caciulii de usturoi trebuie lasate asa cum sunt si cu un cutit care taie bine sa taiati doar varfurile de la usturoi pentru a avea pe unde sa iasa aroma. Amestecati inca odata si introduceti totul in cuptor pentru 45, 50 min. la 190 C.

Daca folositi un vas ca si cel pe care l-am folosit eu, cu peretii foarte grosi si cu capac, lasati puiul acoperit timp de 40 min., dupa care puneti cuptorul pe programul de ventilare si inlaturati capacul, mai lasati aproximativ 15, 20 min. si dupa ce puiul s-a rumenit e gata. Puteti in acest timp sa intoarceti puiul si pe cealalta parte pentru a se rumenii mai bine. 

Se pune apa la fiert, cand incepe sa fiarba se toarna faina de malai si se amesteca aproape tot timpul fierberii, la 1 cana si jumatate de faina de malai se pun 3 cani de apa, inainte de a o lua de pe foc, se pune sare dupa gust si se adauga patrunjelul maruntit. Puneti mamaliga pe o farfurie lata si lasati-o la racit. Dupa ce e rece taiati bastonase cu grosimea de 1x1 cm si prajiti-le in putin ulei de floarea soarelui, cat sa se rumeneasca.

Fierbeti cartofii in coaja in apa cu putina sare, cand sunt gata taiati-i in 4 sau 2 in functie de marimea lor. Condimentati cu sare, piper si putin ulei de masline si introduceti-i in cuptor deodata cu puiul. Asezati puiul in partea de sus a cuptorului si cartofii in partea de jos. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor in vas acoperit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

lia maria 1

07.07.2010, 08:24

o mancarica buna

articook 1

07.07.2010, 11:42

...ma bucur ca va place reteta, acuma fiecare o poate face cu sau fara pieledar va recomand fara...pentru ca oricum se pune putin ulei si nu mai e nevoie de alta grasime... secretul la reteta aceasta e vasul in care am gatit.o ...am facut si varza la cuptor tot in el si a iesit perfect

Ligia Bxl 1

27.02.2011, 20:55

ce bine arata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui