Pui la cuptor pe pat de legume

de simona72 in Pui, 15 Mar 2014 | 4198 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui intreg de la care am scos pieptul
  • 1 ceapa
  • 5 cartofi
  • 2 ardei grasi rosii
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 cescuta vin alb
  • sare si piper dupa gust
  • cateva ciupituri de boia afumata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la cuptor pe pat de legume:

Puiul se spala, se curata, se transeaza, se da deoparte pieptul si se foloseste la alta mancarica.( nu este obligatoriu, se foloseste orice parte din pui). Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie cuburi si se fierb la stimer la aburi. Ceapa si usturoiul se taie marunt si se pun intr-un vas termorezistent. Se adauga ardeii taiati fidelute si cartofii fierti. Se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o tigaie wok punem la incins 2 linguri ulei de masline si prajim putin bucatile de pui condimentate cu sare si piper. Se aseaza bucatile de pui in vasul cu legume si se pudreaza putin cu boia afumata.

In tigaia wok in care am prajit puiul se pune vinul, se da in clocot si se pune peste carne si legume. Se da vasul la cuptorul incins la 200 grade pt 20 minute pana puiul se rumeneste, se intorc bucatile de pui si se mai lasa inca 5-10 minute pana sunt rumene pe toate partile.

Serviti cu muraturi sau salata de sezon. Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

pregatiti mancarica cu legumele si mirodeniile preferate

RETETA IN IMAGINI

Pui la cuptor pe pat de legume-0
Pui la cuptor pe pat de legume-1
Pui la cuptor pe pat de legume-2
Pui la cuptor pe pat de legume-3
Pui la cuptor pe pat de legume-4
Pui la cuptor pe pat de legume-5
Pui la cuptor pe pat de legume-6
Pui la cuptor pe pat de legume-7
Pui la cuptor pe pat de legume-8

COMENTARII (19)

Valclaudia 1

15.03.2014, 20:59

m-ai omorat!

simonacallas 1

15.03.2014, 21:13

dantes 1

07.12.2014, 18:00

Bun tare!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41