Pui la tava

de ianculubita in Pui, 8 Apr 2013 | 1651 vizualizari

 

Tot gustul acestui pui il da sosul care este....mmmm....delicios!!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 pui sau pulpe
  • Sos
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura mustar de Dijon
  • 1/2 lingurita condiment 5 arome (din comert)
  • 1 lingura paprika
  • 1 lingura otet de mere
  • 3 linguri seminte de susan
  • patrunjel verde
  • cimbru uscat
  • frunze de ceapa verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la tava:

Puiul curatat, portionat, spalat, il punem intr-un vas incapator ,unde am amestecat toate ingredientele pentru sos, inclusiv verdeata; amestecam cu mana sa se prinda bine ingredientele pe carne, acoperim si lasam la frigider peste noapte;

Rasturnam carnea cu tot cu sos in tava, mai adaugam 1 ceasca cu apa, acoperim cu folie de aluminiu si lasam la cuptor 30-40 min; spre sfarsit descoperim si mai lasam cateva minute sa se rumeneasca, dupa care se poate servi cu garnitura de cartofi sau orice alta garnitura si salata de sezon.

 

TIPS-URI

1

sosul din tava nu trebuie condimentat, doar daca avem gusturi mai puternice

2

daca sosul a scazut prea mult la cuptor, dupa ce am scos carnea, adaugam putina apa, amestecam,potrivim de gust si lasam cateva secunde pe foc

3

daca ni se pare prea dulce, in loc de apa, putem adauga vin

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pui la tava 217491
retete culinare - Pui la tava 217492
retete culinare - Pui la tava 217493
retete culinare - Pui la tava 217494
retete culinare - Pui la tava 217495
retete culinare - Pui la tava 217496
retete culinare - Pui la tava 217497
retete culinare - Pui la tava 217498
retete culinare - Pui la tava 217499

COMENTARII (12)

Sim0na 1

08.04.2013, 12:55

Daca-i cu sos, este la fix ptr mine! Direct la favorite!

ianculubita 1

08.04.2013, 13:01

Rocsi 1

08.04.2013, 15:17

Lubita vin la masa ca arata atat de bine puiul

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!