Pui la tava

de ianculubita in Pui, 8 Apr 2013 | 3726 vizualizari

 

Tot gustul acestui pui il da sosul care este....mmmm....delicios!!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 pui sau pulpe
  • Sos
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura mustar de Dijon
  • 1/2 lingurita condiment 5 arome (din comert)
  • 1 lingura paprika
  • 1 lingura otet de mere
  • 3 linguri seminte de susan
  • patrunjel verde
  • cimbru uscat
  • frunze de ceapa verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la tava:

Puiul curatat, portionat, spalat, il punem intr-un vas incapator ,unde am amestecat toate ingredientele pentru sos, inclusiv verdeata; amestecam cu mana sa se prinda bine ingredientele pe carne, acoperim si lasam la frigider peste noapte;

Rasturnam carnea cu tot cu sos in tava, mai adaugam 1 ceasca cu apa, acoperim cu folie de aluminiu si lasam la cuptor 30-40 min; spre sfarsit descoperim si mai lasam cateva minute sa se rumeneasca, dupa care se poate servi cu garnitura de cartofi sau orice alta garnitura si salata de sezon.

TIPS-URI

1

sosul din tava nu trebuie condimentat, doar daca avem gusturi mai puternice

2

daca sosul a scazut prea mult la cuptor, dupa ce am scos carnea, adaugam putina apa, amestecam,potrivim de gust si lasam cateva secunde pe foc

3

daca ni se pare prea dulce, in loc de apa, putem adauga vin

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la tava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Sim0na 1

08.04.2013, 12:55

Daca-i cu sos, este la fix ptr mine! Direct la favorite!

ianculubita 1

08.04.2013, 13:01

Rocsi 1

08.04.2013, 15:17

Lubita vin la masa ca arata atat de bine puiul

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Copanele de pui cu vin la cuptor