Pui lipicios cu lamaie

de Toamna07 in Pui, 3 Iun 2012 | 1557 vizualizari

 

O reteta cu clasa ,de pui delicios ,din cartea de bucate -Meniul perfect- Gordon Ramsay!
De-abia asteptam sa cumpar si nebunia asta de carte !:)

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 1 pui mare,taiat in 8-10 bucati
  • sare de mare si piper negru
  • 5 linguri de ulei de masline
  • 1 capatana de usturoi,taiata pe orizontala
  • cimbru
  • 2 linguri de sos de soia negru
  • 3-4 linguri de miere
  • 1 lamaie ,taiata felii subtiri
  • patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui lipicios cu lamaie:

Mod de preparare :  

- Asezonati bucatile de pui cu sare si piper . Incinge uleiul de masline intr-o tigaie pentru sotat .

- Rumeneste bucatile de pui la foc mare ,impreuna cu usturoiul si cimbru ,timp de 3-4 minute pe fiecare parte. 

- Asaza toate bucatile de pui intr-o tigaie mare stropita cu putin ulei de masline ,adaugam sosul de soia si mierea ;clatinam tigaia ca sa se amestece sucurile .

- Toarna o cantitate buna de apa clocotita si adauga feliile de lamaie  . Lasa lichidul sa clocoteasca si sa scada pana capata consistenta unui sirop,ceea ce va dura circa 10 minute .Acum puiul va fi bine patruns .

- Muta bucatile de pui pe un platou ,toarna deasupra sos si,daca doresti, presara patrunjel.   Serveste cu cartofi noi ,copti la cuptor cu sare de mare, rozmarin,usturoi si ulei de masline .   O avalanse de arome ! :)  

Pofta buna !

 

COMENTARII (16)

alinutzika

alinutzika 1

08.06.2012, 15:55

sunt sigura ca e o bunatate!

Madelline

Madelline 1

13.02.2014, 01:28

delicios,fac si eu

Toamna07

Toamna07 1

17.02.2014, 18:47

Multumesc !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!