Pui manastiresc

de gaby_duceag in Pui, 17 Iun 2012 | 19434 vizualizari

 

Daca este vreo mancare mai bun decat asta, sa mi-o ziceti voi, ca io n-o stiu.
E a doua oara cand fac, prima oara n-a apucat poze.
Am rasfoit retetele de la Sidy si Miha, dar amandoua au preluat reteta de la Radu Anton Roman. Eu nu am pus kaiser, (am uitat :-?? ).

Multam fain!

 

INGREDIENTE

  • unt (40-50gr. )
  • un pui (de la care am oprit doar pieptul)
  • doua cepe mari
  • o cutie ciuperci feliate
  • 100 ml vin alb, dulce
  • 5-6 catei usturoi
  • 200 ml smantana grasa
  • doua oua
  • sare
  • piper
  • putina boia iute
  • cimbru
  • o mana buna de frunze patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui manastiresc:

Transezi si speli bine bucatile de pui. Le condimentezi cu sare, piper si boia.
Topesti untul intr-o cratita , pui bucatile de pui si le rumenesti frumos.
Torni o cana si jumatate de apa, pui capac si lasi sa fiarba la foc mic.

Separat calesti intr-o tigaie ceapa taiata julien, pana prinde o culoare frumoasa. Scurgi ciupercile si le adaugi peste ceapa. Lasi la foc iute 2-3 minute amestecand, apoi adaugi vinul si lasi sa fiarba 5 minute.
Pui ciupercile in cratita peste pui, adaugi si usturoiul pisat, cimbru si le fierbi impreuna inca 10 minute (peste alea 30 in care a fiert puiul) .

Bati usor ouale intregi , adaugi smantana si patrunjelul tocat, iei cratita de pe foc si adaugi amestecul.
Omogenizezi si pui inapoi pe foc sa mai dea doua clocote. Vezi daca mai trebuie sare, piper sau usturoi.

Pune de-o mamaliga, daca n-ai facut-o deja :P.

 

RETETA IN IMAGINI

Pui manastiresc-0
Pui manastiresc-1

COMENTARII (56)

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

05.11.2013, 10:31

foarte bun

lillyr

lillyr 1

06.01.2015, 23:34

Deci trebuie făcut. .nu mai pot de pofta!

kukibella

kukibella 1

07.01.2015, 11:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!