Pui manastiresc

de Lia_ in Pui, 2 Oct 2013 | 7253 vizualizari

 

Nu puteam sa lipsesc eu din corul celor care au gatit aceasta bunatate.
Am preparat dupa reteta lui Gaby, schimbarile sunt insesizabile...
Un preparat foarte gustos, complet, pentru care am primit felicitari de la ai mei.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de pui
  • 400 gr ciuperci proaspete
  • 2 cepe
  • 5 catei usturoi
  • 120 ml vin alb sec
  • 200 g smantana
  • 2 oua
  • 1 legatura patrunjel
  • cateva fire de marar (optional)
  • 4 linguri de ulei
  • 1 lingurita cu varf boia dulce
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui manastiresc:

Puteti folosi orice fel de carne de pui. Eu am gatit cu pulpe de pui. Presarati bucatile de carne cu piper, sare, si 1 lingurita cu varf de boia.

Intr-o tigaie mare, in 2 linguri de ulei incins prajim la foc mediu carnea de pui pe ambele parti pana se rumeneste.  Scoatem carnea in oala in care gatim mancarea finala. Stingem cu 1+1/2 cana de apa si dam focul la mic.  Fierbem cu capac cam 45 minute (daca puiul e de casa) sau doar 30 minute daca aveti pui cumparat.

In acest timp calim cepele tocate julienne in restul de 2 linguri de ulei.  Cand ceapa a devenit sticloasa, adaugam ciupercile feliate si mai calim cam 2-3 minute.  Stingem totul cu vin si 1/2 cana de apa si aducem la fierbere pentru 5 minute.  Adaugam usturoiul strivit. Turnam sosul de ciuperci de mai sus peste pui, plus 3 linguri de smantana.  Gustam sosul de sare si piper si mai adaugam daca e necesar.  Aducem totul la fierbere si lasam sa fiarba la foc mic inca 20 minute. La final, adaugam ouale batute ca pt. omleta+restul de smantana+verdeturile tocate fin.  Lasam sa mai dea doua clocote si stingem focul.

Se mananca cu mamaliguta.

TIPS-URI

1

Mancarea lasata pe a doua zi la reincalzire va coagula un pic oul dar gustul este la fel de bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui manastiresc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (24)

Rocsi 1

03.10.2013, 12:57

Imi imaginez cat de bun a iesit..Este super

gaby_duceag 1

04.10.2013, 09:35

da..daca e by gaby...e bun, cum altfel....
))))

Lia_ 1

04.10.2013, 10:30

eu las pe altii sa experimenteze ca sa nu stric ingredientele si pe urma, daca e de bine, hop si io

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pui manastiresc