Pui manastiresc

de Toamna07 in Pui, 4 Noi 2013 | 15504 vizualizari

 

Aveam prin frigider niste bucati de pui si ma gandeam cum sa-l mai reinventez.Atunci m-am apucat de rasfoit cartile de bucate prin care am gasit o reteta minunata.
Incep prin a cita pe remarcabilul Radu Anton Roman,caruia ii apartine aceasta minunatie de gusturi,care spune:"Puiul acesta nu prea e pentru calugari,pare mai degraba o gateala festiva,pentru oaspeti.O mancare bogata,gustoasa,cu ingrediente una si una-de sa te lingi pe degete!"

 

INGREDIENTE

1 kg carne de pui

  • 500 g ciuperci
  • 400 ml smanatana
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi zdrobiti
  • 400 g bacon (sau orice fel de afumatura)
  • 1 ou
  • 300 ml supa (pui sau legume)
  • 200 ml vin alb dulceag
  • 2-3 linguri unt
  • piper,boia,cimbru si patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui manastiresc:

Bucatile de pui se asezoneaza cu sare,piper,cimbru,boia si se pun la rumenit in putin unt. Cand s-a aramit friptura se stinge cu 200 ml de supa fierbinte,se trece intr-o tava si se da la cuptor la foc mic,pentru 15 minute,sa se patrunda. Afumatura se taie in bucati si se pune intr-o tigaie impreuna cu ceapa tocata si o lingura de unt. Ciupercile se amesteca cu afumatura ceapa si usturoi .Se lasa sa sfaraie putin si se sting cu vin si restul de supa.Acum apare ideea parfumata a unui sos. Friptura din cuptor este de acum frageda asa ca se poate ineca in sos,iar deasupra turnam 200 ml smantana dulce. Se mai lasa tava la cuptor inca 15 minute apoi se drege mancarea cu oul batut amestecat cu sare,piper,cimbru,patrunjel tocat si restul de smantana dulce.
De-acum mancarea e gata ! Serviti fierbinte aceasta bunatate sofisticata cu paine sau mamaliga !   Pofta mare !

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pui manastiresc 275166
retete culinare - Pui manastiresc 275167
retete culinare - Pui manastiresc 275168

COMENTARII (14)

_Alina_ 1

05.11.2013, 08:28

babi5 1

05.11.2013, 14:31

Toamna07 1

08.11.2013, 11:23

Multumesc mult!
Va pup!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!