Pui manastiresc

de Constelatialeu in Pui, 4 Oct 2016 | 4767 vizualizari

 

M-am uitat si eu pe la retetele din zona, acum ca n-o iesit chiar manastirec si-o iesit a la`Stoicesti, ce mai conteaza, ca e asa delicios...am scapat un pic mai multa boia iute, dar zau ca merge sa o stingi cu niste must....

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe pui cca 600 g
  • 50 g unt cu 70% grasime
  • 4 cepe potrivite
  • 300 g ciuperci feliate din conserva
  • 100 ml vin alb dulce
  • 5-6 catei de usturoi
  • 200 ml smantana grasa peste 35% grasime
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • boia iute
  • cimbru
  • patrunjel ( eu n-am pus, ca unii nu mananca)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui manastiresc:

Mai intai curatam pulpele, le spalam si portionam. Apoi le dam prin sare, piper si boia dulce, punem untul la topit , asezam bucatile de pui si le rumenim. Dupa ce s-au rumenit adaugam 1 si 1/2 cana cu apa, punem capacul si lasam sa fiarba cca 30 min. Separat curatam si taiem ceapa solzisor o punem sa se caleasca cu putina sare. scurgem ciupercile de lichid si apoi le adaugam peste ceapa frumos rumenita, 2-3 min la foc iute si amestecam bine. Apoi turnam vinul si lasam sa fiarba 5 min. Adaugam ciupercile peste pui, punem usturoiul pisat si cimbru si lasam sa mai fiarba 10 min la foc domol. Cele doua oua le batem bine adaugam smantana si omogenizam. Dupa ce au trecut cele 10 min, tragem cratita d epe foc, adaugam oul si smantana , omogenizam, apoi dam din nou pe foc cratita, sa dea in 2-3 clocote, Se presara si patrunjel verde, cine vrea, cine doreste. Se serveste cu mamaliguta

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui manastiresc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

anca_rm 1

05.10.2016, 09:42

buna ar fi o portie , calda ..ce pofta mi-ai facut

adrianamocodean 1

05.10.2016, 19:32

Rocsi 1

06.10.2016, 11:55

Nu am mancat niciodata, dar am auzit ca este tare bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui manastiresc