Pui manastiresc

de Constelatialeu in Pui, 4 Oct 2016 | 872 vizualizari

 

M-am uitat si eu pe la retetele din zona, acum ca n-o iesit chiar manastirec si-o iesit a la`Stoicesti, ce mai conteaza, ca e asa delicios...am scapat un pic mai multa boia iute, dar zau ca merge sa o stingi cu niste must....

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe pui cca 600 g
  • 50 g unt cu 70% grasime
  • 4 cepe potrivite
  • 300 g ciuperci feliate din conserva
  • 100 ml vin alb dulce
  • 5-6 catei de usturoi
  • 200 ml smantana grasa peste 35% grasime
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • boia iute
  • cimbru
  • patrunjel ( eu n-am pus, ca unii nu mananca)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui manastiresc:

Mai intai curatam pulpele, le spalam si portionam. Apoi le dam prin sare, piper si boia dulce, punem untul la topit , asezam bucatile de pui si le rumenim. Dupa ce s-au rumenit adaugam 1 si 1/2 cana cu apa, punem capacul si lasam sa fiarba cca 30 min. Separat curatam si taiem ceapa solzisor o punem sa se caleasca cu putina sare. scurgem ciupercile de lichid si apoi le adaugam peste ceapa frumos rumenita, 2-3 min la foc iute si amestecam bine. Apoi turnam vinul si lasam sa fiarba 5 min. Adaugam ciupercile peste pui, punem usturoiul pisat si cimbru si lasam sa mai fiarba 10 min la foc domol. Cele doua oua le batem bine adaugam smantana si omogenizam. Dupa ce au trecut cele 10 min, tragem cratita d epe foc, adaugam oul si smantana , omogenizam, apoi dam din nou pe foc cratita, sa dea in 2-3 clocote, Se presara si patrunjel verde, cine vrea, cine doreste. Se serveste cu mamaliguta

 

RETETA IN IMAGINI

Pui manastiresc-0
Pui manastiresc-1
Pui manastiresc-2
Pui manastiresc-3
Pui manastiresc-4
Pui manastiresc-5
Pui manastiresc-6
Pui manastiresc-7
Pui manastiresc-8
Pui manastiresc-9
Pui manastiresc-10
Pui manastiresc-11
Pui manastiresc-12
Pui manastiresc-13
Pui manastiresc-14
Pui manastiresc-15
Pui manastiresc-16
Pui manastiresc-17
Pui manastiresc-18
Pui manastiresc-19
Pui manastiresc-20

COMENTARII (17)

anca_rm 1

05.10.2016, 09:42

buna ar fi o portie , calda ..ce pofta mi-ai facut

adrianamocodean 1

05.10.2016, 19:32

Rocsi 1

06.10.2016, 11:55

Nu am mancat niciodata, dar am auzit ca este tare bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20