Pui Parmigiano cu ciuperci Portobello şi sparanghel

de Satisfyyourcravings in Pui, 15 Mai 2013 | 1505 vizualizari

 

Puiul Parmigiano se consumă, de obicei, cu paste, dar eu am decis să aleg o garnitură de ciuperci Portobello şi sparanghel.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui, fără piele şi os, tăiat longitudinal în 2
  • 2 linguri făină
  • 3 linguri ulei
  • 10 grame unt
  • 1 ceapă medie, tocată
  • 2 căţei de usturoi, tocați
  • 1 pahar de vin alb sec
  • 1 cutie roşii decojite
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1/2 legătură pătrunjel proaspăt, tocat
  • 125 grame Parmezan ras
  • 1 legătură sparanghel
  • 4 ciuperci Portobello, tăiate în 4
  • sare/piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Parmigiano cu ciuperci Portobello şi sparanghel:

Bucățile de pui se acoperă complet cu făina amestecată cu sare și piper. 

Într-o tigaie, se încălzesc uleiul și untul la foc mediu. Se adaugă bucățile de carne și se prăjesc 2-3 minute pe fiecare parte, până capătă o culoare aurie. Se scot și se păstrează la cald.

În aceeși tigaie, se adaugă ceapa și usturoiul și se călesc 2 minute. Se adaugă vinul și se lasă la fiert până când a scăzut la jumătate. Se adaugă roșiile sfărâmate, se amestecă, se adaugă zahărul, sare și piper și se lasă 30 de minute la fiert.

Se adaugă pătrunjelul tocat, apoi bucățile de pui. Se acoperă pieptul de pui cu sosul din tigaie, apoi cu Parmezanul ras. Se acoperă, se reduce focul la mic și se lasă până când brânza s-a topit.

Sparanghelului i se îndepărtează extremitatea lemnoasă și se gătește la aburi maxim 7 minute. Se acoperă apoi cu sare și piper.

Ciupercile se călesc în puțin ulei 5-6 minute, apoi se adaugă sare și piper și opțional usturoi.

Se așează sparanghelul pe farfurii, apoi ciupericile , iar deasupra bucățile de pui.

 

COMENTARII (23)

diaconta

diaconta 1

15.05.2013, 22:27

Mmmmmmmmmm bun

mihaelar63

mihaelar63 1

16.05.2013, 11:03

Un preparat rafinat =

Satisfyyourcravings

Satisfyyourcravings 1

06.04.2014, 09:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!