Pui pe morcovi

de ionix in Pui, 3 Noi 2010 | 4323 vizualizari

 

"plezneala" in bucatarie... se pare c-a iesit ceva pe gustul sotului :D

 

INGREDIENTE

  • 5 ciocanele
  • 10-12 morcovei (ai mei au fost lungi si subtiri)
  • 4 cepe mari
  • 6-7 catei de usturoi
  • busuoic
  • cozile de la o legatura de patrunjel
  • sare, piper
  • apa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui pe morcovi:

Se pune uleiul la incins si punem carnea la prajit, dupa ce am spalat-o bine.

Intre timp pregatim legumele: morcovii taiati rondele, ceapa taiata solzisori, cozile taiate marunt, usturoiul taiat feliute. Peste carne punem cam 3-4 linguri cu apa, punem capac pe tigaie si lasam la inabusit. Spre final adaugam, sare, piper, busuioc si 2 catei de usturoi. Mai lasam la inabusit inca 2-3 minute si scoatem din tigaie, cu tot cu usturoi.

In uleiul in care am prajit carnea vom pune ceapa la calit impreuna cu o lingura cu apa. Cand s-a inmuiat putin punem si morcovii. Mai lasam 2-3 minute, amestecand intruna, si adaugam cozile de pantrunjel. Turnam apa cat sa acopere legumele, punem un capac pe tigaie si dam la foc mediu. Amestecam din cand in cand iar spre final, cand morcovii incep sa se inmoaie putin, adaugam: sare, piper, putin busuioc si restul de usturoi. Mai lasam 2-3 minute si amestecam bine. Stingem focul si punem puiul pe morcovi, punem capacul pe tigaie si lasam sa se inabuse.

Se serveste cald alaturi de un vin bun.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

sa nu va sperie cantitatea mare de apa... o sa scada considerabil... 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui pe morcovi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Conopida cu copanele de pui