Pui pe morcovi

de ionix in Pui, 3 Noi 2010 | 1218 vizualizari

 

"plezneala" in bucatarie... se pare c-a iesit ceva pe gustul sotului :D

 

INGREDIENTE

  • 5 ciocanele
  • 10-12 morcovei (ai mei au fost lungi si subtiri)
  • 4 cepe mari
  • 6-7 catei de usturoi
  • busuoic
  • cozile de la o legatura de patrunjel
  • sare, piper
  • apa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui pe morcovi:

Se pune uleiul la incins si punem carnea la prajit, dupa ce am spalat-o bine.

Intre timp pregatim legumele: morcovii taiati rondele, ceapa taiata solzisori, cozile taiate marunt, usturoiul taiat feliute. Peste carne punem cam 3-4 linguri cu apa, punem capac pe tigaie si lasam la inabusit. Spre final adaugam, sare, piper, busuioc si 2 catei de usturoi. Mai lasam la inabusit inca 2-3 minute si scoatem din tigaie, cu tot cu usturoi.

In uleiul in care am prajit carnea vom pune ceapa la calit impreuna cu o lingura cu apa. Cand s-a inmuiat putin punem si morcovii. Mai lasam 2-3 minute, amestecand intruna, si adaugam cozile de pantrunjel. Turnam apa cat sa acopere legumele, punem un capac pe tigaie si dam la foc mediu. Amestecam din cand in cand iar spre final, cand morcovii incep sa se inmoaie putin, adaugam: sare, piper, putin busuioc si restul de usturoi. Mai lasam 2-3 minute si amestecam bine. Stingem focul si punem puiul pe morcovi, punem capacul pe tigaie si lasam sa se inabuse.

Se serveste cald alaturi de un vin bun.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

sa nu va sperie cantitatea mare de apa... o sa scada considerabil... 

RETETA IN IMAGINI

Pui pe morcovi-0
Pui pe morcovi-1
Pui pe morcovi-2
Pui pe morcovi-3
Pui pe morcovi-4
Pui pe morcovi-5
Pui pe morcovi-6
Pui pe morcovi-7

COMENTARII (26)

La Ancuta

La Ancuta 1

03.11.2010, 22:26

vanilla

vanilla 1

04.11.2010, 13:18

SUPER!!!!

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

10.04.2012, 22:51

foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!