Pui pe sticla

de Rocsi in Pui, 20 Feb 2012 | 18209 vizualizari

 

Ieri fiind lasatul secului de carne am hotarat sa pregatim un pui pe sticla...A iesit o nebunie de pui,rumen si gustos!!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • busuioc uscat
  • patrunjel uscat
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • 5 catei de usturoi
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1 rosie decojita
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 canita mica de vin 
  • 1 lingura unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui pe sticla:

Puiul il spalam bine si indepartam tot puful de pe el. Curatam usturoiul si il pisam. Ceapa verde o taiem bucatele .

Intr-un bol amestecam:uleiul,sare,piper,boia de ardei,busuioc,patrunjel,usturoiul pisat,zeama de lamaie ,frunzele de ceapa verde taiate si vinul. Le amestecam bine de tot, apoi punem puiul si il tavalim pe toate partiele prin acest bait. Il lasam acolo 1-2 ore,timp im care il mai intoarcem.

Luam o sticla ,din sticla,si o umplem pe 3 sferturi cu apa. Infingem puiul in sticla. Asezam sticla intr-o tava,iar in tava punem putina apa. Pe pui mai taiem si cateva bucatele de unt si feliute de rosie deasupra . Dam puiul in cuptorul incins. Mai deschidem din cand in cand cuptorul si mai stopim puiul cu bait ce ramane in bol. Intr-o ora si jumatate ,maxim 2 ore puiul este gata,depinde cat de mare este.

Cand este gata il scoatem si servim alaturi de o muratura,o salata sau orice alta garnitura. Pofta buna!!!


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pui pe sticla 147922
retete culinare - Pui pe sticla 147923
retete culinare - Pui pe sticla 147924
retete culinare - Pui pe sticla 147925

COMENTARII (31)

Rocsi 1

26.02.2012, 14:59

Retetegg

Ade200 1

22.11.2014, 06:41

Acum vreo 20 de ani când am auzit rețeta aceasta, un coleg asculta ce-mi povestea o doamnă, apoi m-a luat deoparte și m-a întrebat: " Bine, dar cum bagi puiul în sticlă?!"

Rocsi 1

24.11.2014, 21:03

Ade

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D