Pui pe sticlă

de Panacris in Pui, 8 Dec 2013 | 6137 vizualizari

 

Eee, Zmeii mei au fost prea mici când preparam puiul pe sticlă. Fiind în vizită la cumetrii, s-au minunat și au zis mama nu ne-a făcut așa ceva niciodată! Imediat mi s-a zburlit coama de Zmeoiacă, cu așa???, da, ne faci pe vasul ăla cu sârme :D adică în vasul special pentru pui la rotisor în cuptor. Așa că am luat măsuri și am revenit la vechea metodă ;) Simplu și gustos, dar cel mai important ingredient rămâne sticla de bere :D

 

INGREDIENTE

  • pui grill 1 bucată de cca. 2700 g,
  • unt,
  • sare aromată cu cimbru,
  • boia de ardei dulce,
  • măr ionatan 1 bucată,
  • sticlă goală de bere 1 bucată
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui pe sticlă:

Puiul se curăță de eventualii tulei rămași de la pigulit. Se unge pe dinafară și pe interior cu unt, se asezonează de sare aromată cu cimbru, boia de ardei dulce.

Între timp sticla de bere se umple cu apă, apoi se infige puiul pe ea. În gât se pune un măr tăiat în două, se acoperă cu pielea gâtului și se pune puiul într-o tavă termorezistentă, unde se adaugă puțină apă, pentru ruperea tremică, adică să nu se spargă sticla. Apoi se pune la copt, în cuptorul preîncins cca. 45 de minute la 200 grade.

Din când în când se unge puiul cu zeama lăsată. Când se înțeapă puiul și zeama ce se scurge din el este clară, limpede înseamnă că puiul nostru e gătit și se poate consuma alături de piure de cartofi și mujdei de usturoi.

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui pe sticlă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Panacris 1

09.12.2013, 07:33

Mulțumesc pentru aprecieri Bucătărași!

La Ancuta 1

09.12.2013, 08:42

saptamana trecuta am facut si eu, ca de mult nu mai facusem

Giana 1

12.05.2014, 16:46

de mult e pe lista

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pui la cuptor