PUI PE STICLA CU LEGUME

de amalia01 in Pui, 21 Mai 2015 | 5583 vizualizari

 

Un fel de baza spectaculos si delicios.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui mare( ca 1,5 kg)
  • 1 lg ulei de masline
  • 1 lg miere
  • 100 g unt
  • sare
  • piper
  • 1 lgt boia
  • 1 lgt mustar dulce
  • amestec de legume mexican( cca 500 g)
  • 2 lg baza pentru mancaruri cu legume
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PUI PE STICLA CU LEGUME:

Se prepara sosul cu care va fi uns puiul  din  miere,  boia, o lingura de condimente de pui , mustar si uleiul de masline, amestecand bine ,pana se obtine un sos usor tare din cauza mierii.
  Puiul se spala bine, i se face masaj cu 20g de unt pana ii intra in piele, se aseaza pe o sticla umpluta cu apa(si sticla intr-o tava) si se aplica jumatate din  sosul de mai sus , astfel incat sa acoperiti bine tot puiul.

Se introduce la cuptor si cand incepe sa se rumeneasca il ungeti cu restul de sos si se lasa la prajit.
   Cand puiul este aproape gata pregatesti legumele:  legumele se toarna inghetate intr-o tigaie ceramica si adaugi restul de unt taiat cubulete . Le lasi la foc mic si adaugi putina apa daca este nevoie. Acoperi cu un capac si lasi cca 10 minute.

Condimentezi dupa gust si servesti totul imediat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "PUI PE STICLA CU LEGUME" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de pulpe de pui in sos de mustar