Pui pe sticla cu mujdei de usturoi

de Ina in Pui, 13 Apr 2010 | 3557 vizualizari

 

Mmmmmmm...!!!!!!!!!!!

 

INGREDIENTE

  •  un pui potrivit
  • ulei
  • delikat
  • boia de ardei dulce
  • piper
  • o capatana de usturoi
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui pe sticla cu mujdei de usturoi:

Se spala puiul bine , se unge cu ulei in interior si exterior, apoi se pudreaza cu delikat, piper, boia dulce.

Se ia o sticla de 0,5 litri ( de bere, cu gatul scurt, ca sa intre in cuptor) si se baga in fundul puiului, scotandu-se pe la gat. Sticla se umple cu apa. Se aseaza puiul in picioare pe o tava ( practic se sprijina tot pe fundul sticlei) si se pune la cuptor cca. o ora, pana se rumeneste bine.

Cand s-a rumenit se scoate sticla cu grija sa nu te frigi si se pune puiul pe un platou, de unde fiecare-si rupe ce parte doreste.

Se serveste cald, cu mujdei facut dintr-o capatana de usturoi pisat , peste care se toarna o ceasca cu apa clocotita in care am pus putin delikat.

S-aveti pofta si-un pahar de vin alaturi!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pui pe sticla cu mujdei de usturoi 26509
retete culinare - Pui pe sticla cu mujdei de usturoi 26510
retete culinare - Pui pe sticla cu mujdei de usturoi 26511
retete culinare - Pui pe sticla cu mujdei de usturoi 26512
retete culinare - Pui pe sticla cu mujdei de usturoi 26513

COMENTARII (18)

rivka 1

14.04.2010, 20:39

da delicios , usturoiul face toata treaba acolo la sfarsit

Ina 1

28.04.2010, 22:05

mamaa, ce neserioasa sunt! Nici n-am mai trecut pe aici, sa va multumesc de aprecieri

Ina 1

28.04.2010, 22:06

O iau ca la Oscar: multumesc rocsi, Silvi0ara, carla, mena, izulika, Nicolae, madi, rivka.....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59