Pui pe sticla cu umplutura de cartofi

de papabundetot in Pui, 28 Sep 2013 | 8789 vizualizari

 

Aceasta reteta de cate ori o fac are foarte mare succes si este devorata imediat de toata familia,uneori si de prieteni este delicioasa.Umplutura de cartofi este la origine din zona olteniei din ce am inteles,insa…e atat de buna incat se poate manca si fara carne sau cu orice alta carnita langa.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru pui:
  • 1 pui intreg
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingurita coriandru boabe
  • 5 cuisoare
  • 1 ceapa rosie mica
  • 1 ardei iute
  • 5 catei de usturoi
  • sos soia,
  • zeama de la jumatate de lamaie,
  • ulei de masline
  • Pentru umplutura de cartofi am folosit:
  • 2 kg cartofi
  • 1 franzela si jumatate
  • 2 lingurite cimbru
  • sare dupa gust
  • piper
  • 5 cepe albe
  • 1/2 l ulei de rapita
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui pe sticla cu umplutura de cartofi:

Intr-o tigaie fara ulei sau altceva in ea am pus coriandrul,chimenul si cuisoarele si le-am tinut 25-30 secunde la foc pana si-au eliberat aromele,apoi le-am bagat in blender impreuna cu ceapa,usturoiul,ardeiul iute,sosul de soia,zeama de lamaie si uleiul de masline si am format astfel un sos mai gros cu care am frecat bine puiul si l-am lasat asa cam jumatate de ora pentru a imprumuta toate aromele sosului,apoi l-am infipt   intr-o sticla de 1/2 L cu apa in ea (cam un sfert de sticla am umplut-o cu apa),sticla am pus-o la randul ei intr-o oala care avea si ea apa (tot cam un sfert din oala era cu apa) si am dat puiul la cuptor,la foc potrivit pentru 2 ore pana s-a rumenit frumos si s-a patruns bine.

In acest timp m-am ocupat de umplutura.Am pus o oala cu apa la foc si am fiert cartofii in coaja.Intr-un castron mare am faramitat painea (am rupt-o in bucatele foarte mici),apoi am pus peste paine cartofii fierti si curatati,tot asa sfaramandu-i cu mana in bucatele mici.Intr-o oala am pus 1/2 L ulei de rapita la foc si am adaugat apoi ceapa curatata si taiata foarte marunt,am lasat-o pana s-a rumenit usor,dar aveti grija sa nu se arda pentru ca devine amara.Dupa ce ceapa a fost gata,asa fierbinte am pus-o in castron peste paine si cartofi,am adaugat sare,piper si cimbru si am amestecat bine pentru ca toate aromele sa se combine dar si pentru ca uleiul sa patrunda in bucatelele de paine si sa o inmoaie.Acesta este si rolul uleiului in aceasta cantitate,sa inmoaie painea.

Merita sa incercati aceasta reteta,este deosebita desi…ia ceva timp prepararea ei chiar merita.

Pofta mare!

TIPS-URI

1

Cantitatile folosite de mine sunt pentru 4 persoane,daca vreti sa faceti pentru mai putin,injumatatiti cantitatile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui pe sticla cu umplutura de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

- Andreea - 1

28.09.2013, 21:43

Ce frumos e rumenit

diaconta 1

28.09.2013, 23:22

excelent

Lia_ 1

30.09.2013, 07:09

excelent! arata f apetisant

dar daca e umplut, banuiesc ca l-ai scos de pe sticla si l-ai umplut cu cartofii? ... ca n-ai mai precizat

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui la cuptor pe pat de vinete si rosii