Pui pe sticla la cuptor

de reisnaor_2006 in Pui, 17 Feb 2015 | 6088 vizualizari

 

Sotul meu m-a tot batut la cap sa-i fac pui pe sticla,am spus sa incerc si l-am preparat dupa reteta lui Horia Virlan.A iesit foarte bun,delicios.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de 1-1,200 kg
  • 2 lg de ulei de masline
  • 4 catei de usturoi
  • boia dulce
  • boia iute
  • 1-2 lingurite delicat
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • 1 lg de apa
  • 1 sticla de bere de 0,750 cu apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui pe sticla la cuptor:

Puiul l-am spalat in interior si in exterior si l-am uns cu marinata preparata din ingrediente.

Intr-un bol se amesteca usturoiul pisat , boia dulce si iute, rozmarinul, delikatul,sarea si piperul.Se adauga uleiul de masline si apa, se amesteca pana se obtine consistenta unei paste cu care se unge puiul si se lasa la marinat in frigider aproximativ 1 ora.

Dupa ce l-am lasat la marinat am crestat pipeptul de pui cu cutitul si am mai adaugat usturoi taiat.Am umplut o sticla de bere cu apa si am introdus puiul pe ea.

Sticla am asezat-o in tava cuptorului (pe care l-am incalzit inainte) in care am pus o cana de apa, usturoi, cartofi curatati si taiati pe care i-am sarat si piperat. Am pus tava in cuptor la 220 de grade ptr 1 ora. Din cand in cand am stropit puiul cu zeama din tava.

Pofta buna.

 

TIPS-URI

1

Se poate servi cu cartofi natur si salata sau simplu asezonat cu un sos de smantana cu usturoi.

RETETA IN IMAGINI

Pui pe sticla la cuptor-0
Pui pe sticla la cuptor-1
Pui pe sticla la cuptor-2
Pui pe sticla la cuptor-3
Pui pe sticla la cuptor-4
Pui pe sticla la cuptor-5
Pui pe sticla la cuptor-6
Pui pe sticla la cuptor-7
Pui pe sticla la cuptor-8
Pui pe sticla la cuptor-9

COMENTARII (19)

mihaelar63

mihaelar63 1

17.02.2015, 14:03

Imi lasa gura apa

geoline

geoline 1

17.02.2015, 15:50

ce apetisant arata...

Teo

Teo 1

17.02.2015, 22:22

Ce grozavieee!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!