Pui pentru Dia

de -Miti- in Pui, 8 Mai 2011 | 5722 vizualizari

 

Am incercat cel mai cumintel titlu:))) Cand am suit puiul asta sus pe protap, m-a dus gandul direct la Dia. Puiul asta avea bulane si un piept generos, exact cum ii place ei. Si mai era si rumenit, dar asta mai incolo,cand a fost gata.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui mare , sa fie generos
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • pudra de usturoi
  • sare
  • piper
  • crengute de cimbru uscate si proaspete
  • apa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui pentru Dia:

 

Se spala puiul bine si se usuca folosind un prosop de bucatarie de unica folosinta.

Se curata ceapa si se taie in patru.

Se curata si usturoiul.

Se pun doua bucati de ceapa inauntrul puiului si 2-3 usturoi.

Bagati mana ca nu-i faceti operatie,ii bagati niste arome.

Se unge cu sare,piper si pudra de usturoi peste tot.Se poate face o pasta cu unt...daca intreaba cineva,e lotiunea de corp a puiului.

Se mai pun si niste crengute de cimbru inauntru.

Se mai pot pune bucati de usturoi intre piele si piept.

Se pune pe suport, dar precis merge si pe sticla. 

Se pune suportul in tava si se adauga cam o cana de apa. 

Apa se va folosi la stropit puiul din cand in cand ca sa nu se usuce.

Am stropit la fiecare 15 minute sa nu iasa puiul zbarcit...doar nu l-am bagat pui si-l scot gaina batrana!

Eu l-am tinut cam o ora si jumatate, dar depinde si de cuptor.

Eu acuma il scot de pe suport si il pun pe masa,depinde de Dia ce si cui da.

Pofta buna sa aveti!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pui pentru Dia 103872
retete culinare - Pui pentru Dia 103873
retete culinare - Pui pentru Dia 103875
retete culinare - Pui pentru Dia 103876
retete culinare - Pui pentru Dia 103877

COMENTARII (47)

diaconta 1

09.05.2011, 23:02

Miti tot intact pieptul???oare nu le place ca-i cu dedicatie?

-Miti- 1

10.05.2011, 09:14

intact dia le-o fi rusine sa faca primul pas

-Miti- 1

10.05.2011, 20:14

dia,sa stii ca il pun la afumat...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S