Pui picant

de elucubratiiculinare in Pui, 4 Noi 2013 | 1727 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de aprox. 1.5 kg
  • 2-3 ardei verzi iuți
  • 1 căpățână usturoi,
  • 200 ml suc de roșii
  • 1 lingură sos soia
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 lingură oțet balsamic
  • sare
  • piper negru
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui picant:

Puiul se taie în două bucăți egale în așa fel încât să avem pe fiecare parte câte un copan, o aripă și jumătate de piept. Curățăm usturoiul și se pisează într-un mojar cu un praf de sare. Adăugăm în mojar sosul de soia, uleiul și oțetul balsamic, amestecând bine. Condimentăm puiul cu sare și piper negru, apoi se unge cu amestecul din mojar. În cazul în care păstrați puiul întreg, încercați să-l ungeți și în interior. Ardeii iuți se taie feliuțe subțiri - semințele se pot păstra sau nu în funcție de cât de iute preferați mâncarea. Aranjăm puiul într-un vas ceramic sau termorezistent. Turnăm o cană cu apă și presărăm ardeii iuți. Acoperim cu capac sau folie de aluminiu și dăm la cuptor pentru 45 minute la 180 grade C. După trecerea timpului, scoatem capacul, turnăm sucul de roșii și mai dăm la cuptor pentru alte 45 minute la 200 grade C sau până se rumenește frumos deasupra. Puiul se va unge cu sosul din tavă din 10 în 10 minute.  Servim cu garnitura preferată.  

 

RETETA IN IMAGINI

Pui picant-0
Pui picant-1

COMENTARII (11)

Lau

Lau 1

04.11.2013, 16:20

Rocsi

Rocsi 1

04.11.2013, 19:45

Am sosit si m-am asezat la masa sa stii

_Alina_

_Alina_ 1

05.11.2013, 08:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!