Pui picant

de elucubratiiculinare in Pui, 4 Noi 2013 | 4197 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de aprox. 1.5 kg
  • 2-3 ardei verzi iuți
  • 1 căpățână usturoi,
  • 200 ml suc de roșii
  • 1 lingură sos soia
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 lingură oțet balsamic
  • sare
  • piper negru
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui picant:

Puiul se taie în două bucăți egale în așa fel încât să avem pe fiecare parte câte un copan, o aripă și jumătate de piept. Curățăm usturoiul și se pisează într-un mojar cu un praf de sare. Adăugăm în mojar sosul de soia, uleiul și oțetul balsamic, amestecând bine. Condimentăm puiul cu sare și piper negru, apoi se unge cu amestecul din mojar. În cazul în care păstrați puiul întreg, încercați să-l ungeți și în interior. Ardeii iuți se taie feliuțe subțiri - semințele se pot păstra sau nu în funcție de cât de iute preferați mâncarea. Aranjăm puiul într-un vas ceramic sau termorezistent. Turnăm o cană cu apă și presărăm ardeii iuți. Acoperim cu capac sau folie de aluminiu și dăm la cuptor pentru 45 minute la 180 grade C. După trecerea timpului, scoatem capacul, turnăm sucul de roșii și mai dăm la cuptor pentru alte 45 minute la 200 grade C sau până se rumenește frumos deasupra. Puiul se va unge cu sosul din tavă din 10 în 10 minute.  Servim cu garnitura preferată.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui picant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Lau 1

04.11.2013, 16:20

Rocsi 1

04.11.2013, 19:45

Am sosit si m-am asezat la masa sa stii

_Alina_ 1

05.11.2013, 08:22

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui in crusta de susan la cuptor