Pui picant chinezesc

de lia maria in Pui, 21 Iul 2012 | 7496 vizualizari

 

Un meniu din bucataria Chineza, cu ardei iute si piper Sichuan, deosebit de delicios !

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe inferioare de pui
  • 2 aripi intregi de pui
  • 2lingurite sos de soia
  • 14 ardei iuti uscati
  • 1 praf de sare
  • ½ lingurita boabe de piper Sichuan
  • 20 bucati arahide crude
  • 150ml ulei de palmier
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui picant chinezesc:

Sectionam aripiarele, partea superioara/inferioara si impreuna cu pulpele, le trecem sub jet de apa rece, apoi le stergem cu prosoape absorbante. Le punem intr-un bol si presaram sare si sosul de soia peste ele. Le amestecam bine, le acoperim cu folie si le dam la frigider pentru cel putin 30’(eu le-am lasat de seara pana dimineata).

Intr-un wok, punem uleiul  si cand este bine incins, adaugam boabele de piper, apoi ardeii iuti intregi. Amestecam usor si cu grija la miros ! v-a fi intepator si iute ! dar in cateva secunde ardeii vor deveni maronii si trebue sa-i scotem din tigaie, ii punem pe o farfurioara si adaugam carnea.

Prajim carnea in uleiul iute, cam 15’, intorcand-o pe toate partile, apoi adaugam dinnou ardeii iuti si mai prajim putin. Cand carnea este aproape gata, adaugam arahidele crude, amestecam totul, mai lasam pret de 1’ si scoatem totul pe servetele absorbante.

Am servit preparatul cu orez fiert la aburi si ornat cu ceapa verde.

PS: In ciuda cantitatii mari de ardei iute folosit, preparatul este deosebit de gustos si numai usor picant !

Pofta buna!

TIPS-URI

1

pui

2

ardei iute uscat

3

piper sichuan

4

arahide crude

5

orez

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui picant chinezesc" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui picant pe plita