Pui piri piri cu taitei chinezesti

de papabundetot in Pui, 31 Aug 2013 | 3951 vizualizari

 

Desi urmaresc cat pot de mult toate emisiunile culinare si incerc mereu sa fiu la curent cu ultimele noutati in domeniu,macar cele aplicabile in bucataria mea de acasa,totusi pana de curand nu auzisem niciodata de acest sos piri piri.Din cate am si inteles de la Chef Razvan Alexandru sosul asta…nu exista in bucatarii in general,este un sos al lui Jamie Oliver,probabil creat si denumit asa de el…asta nu stiu.Cert e ca mi-au placut ingredientele sosului si l-am adoptat si eu in acest preparat si chiar mi-a placut ce a iesit la final.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru sos:
  • 1 ceapa mica
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita crema de otet balsamic
  • sos soia (depinde cat vreti sa fie de sarat,se poate inlocui si cu sare)
  • 2 lingurite ulei de rapita
  • 2 ardei iuti mai mici
  • Pentru taiteii chinezesti am folosit:
  • 1 punga taitei chinezesti cu ou
  • legume chinezesti congelate
  • ulei de susan
  • 6 pulpe fara os
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui piri piri cu taitei chinezesti:

Ingredientele pentru sos le-am taiat in bucati mai mici si le-am bagat la blender, le-am amestecat bine,apoi am pus sosul obtinut intr-o tava de yena,am asezat in el pulpele de pui si am dat totul la cuptor pana cand pulpele s-au gatit complet.Din cand in cand am mai deschis cuptorul si am pus cu o lingura sos peste pulpe.

Am pus o oala cu apa si sare la foc,cand apa a clocotit am pus legumele in ea si le-am lasat sa fiarba 8 minute conform indicatiilor de pe ambalaj,apoi am stins focul si am pus in aceeasi apa taiteii care au stat acolo 4 minute fara ca focul sa mai fie pornit.

Am scurs apoi de apa taiteii si legumele,am adaugat ulei de susan si i-am servit ca si garnitura pentru pulpele de pui in sos piri piri.Un deliciu,si o masa usoara pentru cina.

Pofta mare!

 

COMENTARII (18)

papabundetot 1

01.09.2013, 09:05

Multumesc frumosilor!!!

Anett 1

01.09.2013, 10:12

tare bun!

karla 1

01.09.2013, 10:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: