Pui portughez

de RuxyRux in Pui, 28 Mar 2011 | 12178 vizualizari

 

Un fel delicios de mancare cu pui si vin de Porto din bucataria portugheza...o adevarata incantare.
Reteta din cartea" O masa intr-o farfurie" de la Reader's Digest.

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri ulei masline
  • 1,5 kg pui grill, taiat in opt si fara piele, eu am inlocuit cu doua bucati mari de piept de pui
  • 150 ml vin de Porto sau de Madeira
  • 150 ml vin rosu sec
  • 400 gr rosii in conserva...eu am folosit pasatta Cirio si cateva rosii,
  • 2 morcovi taiati fasii lungi,
  • sucul de la o portocala mijlocie
  • 500 gr cartofi noi taiati in sferturi
  • 120 gr jambon fiert taiat cubulete
  • 60 gr masline verzi umplute cu portocale( eu le-am lasat pentru decor) si am inlocuit cu masline negre.
  • 500 gr varza creata taiata in fasii late
  • felii de portocala pentru ornat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui portughez:

1. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se rumeneste puiul zece minute pe ambele parti. Se scoate puiul pe o farfurie si se lasa deoparte. Se scurge grasimea.

2. Se toarna in tigaie vinul de Porto sau Madeira si vinul rosu si se pun la fiert pentru trei minute. Se adauga rosiile, cartofii sucul de portocala si jambonul si se lasa la fiert.

3. Cand clocotesc se pune si puiul inapoi in tigaie.

4. Se reduce focul si se lasa in jur de 40 de minute amestecand din cand in cand.

5. Cand puiul este fiert se adauga maslinele si varza si se mai lasa inca zece minute.

6. Puiul se serveste pe un platou incalzit ornat cu frunze de salata si felii de portocala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui portughez" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui cu gutui