Pui portughez

de Rux in Pui, 28 Mar 2011 | 5457 vizualizari

 

Un fel delicios de mancare cu pui si vin de Porto din bucataria portugheza...o adevarata incantare.
Reteta din cartea" O masa intr-o farfurie" de la Reader's Digest.

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri ulei masline
  • 1,5 kg pui grill, taiat in opt si fara piele, eu am inlocuit cu doua bucati mari de piept de pui
  • 150 ml vin de Porto sau de Madeira
  • 150 ml vin rosu sec
  • 400 gr rosii in conserva...eu am folosit pasatta Cirio si cateva rosii,
  • 2 morcovi taiati fasii lungi,
  • sucul de la o portocala mijlocie
  • 500 gr cartofi noi taiati in sferturi
  • 120 gr jambon fiert taiat cubulete
  • 60 gr masline verzi umplute cu portocale( eu le-am lasat pentru decor) si am inlocuit cu masline negre.
  • 500 gr varza creata taiata in fasii late
  • felii de portocala pentru ornat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui portughez:

1. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se rumeneste puiul zece minute pe ambele parti. Se scoate puiul pe o farfurie si se lasa deoparte. Se scurge grasimea.

2. Se toarna in tigaie vinul de Porto sau Madeira si vinul rosu si se pun la fiert pentru trei minute. Se adauga rosiile, cartofii sucul de portocala si jambonul si se lasa la fiert.

3. Cand clocotesc se pune si puiul inapoi in tigaie.

4. Se reduce focul si se lasa in jur de 40 de minute amestecand din cand in cand.

5. Cand puiul este fiert se adauga maslinele si varza si se mai lasa inca zece minute.

6. Puiul se serveste pe un platou incalzit ornat cu frunze de salata si felii de portocala.

 

RETETA IN IMAGINI

Pui portughez-0
Pui portughez-1
Pui portughez-2
Pui portughez-3
Pui portughez-4

COMENTARII (39)

Dana_Retetegg

Dana_Retetegg 1

30.03.2011, 11:47

mena29

mena29 1

07.04.2011, 08:15

Mmmmmmmmmmmm

adry88

adry88 1

08.05.2011, 13:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01