Pui prajit la temperatura joasa

de danakarin in Pui, 14 Ian 2013 | 3880 vizualizari

 

Acest mod de a prepara puiul l-am gasit la Heston Blumenthal, care e un bucatar englez cunoscut, un pic excentric, eu il stiu de la Tv Paprika. Este vorba de a lasa carnea la temperatura relativ joasa, 90-100 de grade pentru cateva ore in cuptor, ca apoi sa fie prajit la temperatura maxima a cuptorului pana face o crusta. In felul acesta are o crusta frumosa, aurie, dar in interior carnea ramane zemoasa. Mai ales pieptul puiului in care mod normal se usuca prin prajire, ramane moale si zemoas.

 

INGREDIENTE

  • Un pui
  • o lamaie
  • un snop de cimbru
  • 50-100 g de unt
  • 60 de g de sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui prajit la temperatura joasa:

Cu o seara inainte pergatim o solutie de sare, cu 60 de g la un litru de apa. Si lasam puiul peste noapte in aceasta saramura intr-un vas acoperit cu folie. A doua zi il stergem bine, il ungem la suprafata cu unt, iar in burta puiului introducem o lamaie inteaga si firele de cimbru. Bagam puiul la cuptor la o temperatura de 90 de grade, daca nu putem regla temperatura, verificam in asa fel incat bagand mana in cuptor, suportam caldura. Lasam puiul pentru 2 ore si jumatate. Daca avem un termometru de carne, eu nu am, ( dar intentionez sa-mi cumpar) carnea de la piept trebuie sa aiba 60 de grade. Oricum, dupa doua ore jumatate il scoatem din cuptor si il lasam sa se odihneasca 45 de minute. Foarte important !

Apoi il introducem din nou si il prajim la temperatura maxima, pana avem o crusta frumoasa. Il scoatem, il mai lasam cinci minute si apoi il tramsam. 

Eu mi-am luat rabdarea sa urmaresc pas cu pas reteta asta, nici nu voi mai face altfel, a fost extrem de bun! 

 

 

COMENTARII (23)

angely_ad 1

24.01.2013, 17:18

chiar am incercat sa stii....a iesit super fraged si suculent....numai ca am uitat sa sterg bine puiul cind l-am scos din apa cu sare si a iesit prea sarata crusta da in resttt yammmiii

danakarin 1

25.01.2013, 19:48

Ma bucur ca ai incercat! Eu numai asa am sa fac. Deci : 60 de sare la 1 l de apa. Atunci e ok. Succes, si multzumesc ca ai incercat!

danakarin 1

25.01.2013, 19:49

60 de grame de sare la 1 l de apa !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de legume cu soia

de ravanna 1

Supa de legume cu...

ieri la 21:05

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18